Twitter v problémech. Nepřibývají noví uživatelé, akcie klesly na polovinu

Vkládání krátkých zpráv na Twitter si oblíbili sportovci, umělci i americký prezident Donald Trump, přesto se firmě příliš nedaří. V popularitě začínají Twitter válcovat jiné sociální sítě. Sociální síť Twitter už neroste tak rychle a to je pro jeho majitele špatná zpráva. Vrtkavá přízeň především mladých uživatelů sociálních sítí může mít vážné ekonomické dopady.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: Fotobanka Pixabay

Twitter nedokáže zákazníky úspěšně oslovit. Když přijde s inovací, jako například streamování videí, tak buď nefunguje, nebo jsou v té inovaci rychlejší konkurenti. Dobře to je vidět i na číslech o počtu nových pravidelných uživatelů. Twitteru jich za poslední dva roky přibylo 31 milionů, jeho nejúspěšnější konkurenti však hlásí až půl miliardy nových uživatelů.

Podle údajů Business Insider získaly zmíněnou půl miliardu nových uživatelů služby WhatsApp a Messenger. Podobně úspěšný byl také Facebook, který dvě zmiňované služby vlastní. Více uživatelů než Twitter ale hlásí i Instagram a také Snapchat, jehož autor firma Snap Inc. nedávno vstoupila na burzu.

Koho by sledoval Lenin na twitteru? Neobvyklý projekt ruské televize simuluje rok 1917

Číst článek

Na burze přitom má akcie už delší dobu i Twitter. Na slábnoucí popularitu reaguje i jejich cena.

„V dlouhodobém měřítku klesá. Z přibližných 50 dolarů se dostal až na 15 dolarů. V minulosti to mohla být zajímavá akvizice do budoucna, nicméně potýká se s vysokými administrativními náklady a v současné době ho momentálně válcují konkurenční služby,“ říká makléř Roklen 24 Radek Pavlíček.

V poslední době twitteru dělá poměrně velkou reklamu americký prezident Donald Trump, který jeho prostřednictvím zveřejňuje své názory. Spíše by mu pomohlo, kdyby ho koupil jiný silný hráč na trhu.

Už dříve se o Twitter zajímaly třeba Google nebo Walt Disney, ale ti od koupě odstoupili. Odradily je právě vysoké náklady, které na svůj provoz Twitter vynakládá. A proto je i horší vidina zisku, kterého by mohl dosáhnout. Ale největší roli stále hraje to, jak bude tato sociální síť populární. A to hlavně mezi mladými uživateli, jejichž vliv na prosperitu jakékoli firmy je čím dál větší.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme