Výbuchy a druhý stupeň poplachu. Na Šumpersku hořela velká hala s auty

Ve Vikýřovicích na Šumpersku hořela velká hala o rozloze padesát krát deset metrů. Podle mluvčího hasičů Jana Ondrucha šlo o autoservis, kde se nacházela osobní auta. Ráno se na místě ozývaly výbuchy, pravděpodobně šlo o palivové nádrže vozů. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár haly ve Vikýřovicích na Šumpersku

Požár haly ve Vikýřovicích na Šumpersku | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

„Z místa požářiště jsme vynesli dvě acetylenové lahve. Ozývají se výbuchy, mělo by jít o nádrže osobních automobilů,“ hlásil ráno mluvčí hasičů Jan Ondruch.

Dodal také, že konstrukce haly se zřítila. „Na místo musel vyjet vyšší počet velkoobjemových cisteren, protože byly problémy s dodávkou vody, a dále také výšková technika kvůli hašení střechy, která se ale nakonec propadla,“ doplnil Ondruch.

Hasiči pak před osmou hodinou doplnili, že požár mají pod kontrolou a exploze se již neozývají. Nyní dohašují skrytá ohniska, prolévají vodou požářiště a rozebírají zřícenou konstrukci.

„Snažíme se o lokalizaci požáru, kdy už pouze dohašujeme skrytá ohniska ve střešní konstrukci. Momentálně máme dostatek sil a prostředků," uvedl Ondruch.

Požár halu pohltil před šestou hodinou ranní, plameny byly podle hasičů vidět z velké dálky. Na místě bylo sedm jednotek hasičů z celého okolí.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Vyhlášený druhý stupeň požárního poplachu znamená, že se zásahu účastní do deseti hasičských jednotek.

Požár haly ve Vikýřovicích na Šumpersku | Foto: Tomáš Minarčík

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme