Tvrdý faul Nedomlela nastartoval obrat. Nesmyslný zákrok, nechápe kouč Sparty

V páté minutě úvodního čtvrtfinále hokejové extraligy mezi Spartou a Brnem by si hodně lidí vsadilo na výhru Pražanů. Vedli totiž 2:0, jenže pak začali faulovat a Kometa zápas senzačně otočila. I díky tvrdému zákroku spaťana Nedomlela z poloviny zápasu. Bek Sparty dostal trest na tři zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po tvrdém faulu následovala potyčka Nedomlela (vpravo) s brněnským Vincourem

Po tvrdém faulu následovala potyčka Nedomlela (vpravo) s brněnským Vincourem | Zdroj: ČTK

„Dostal jsem úder do hlavy. To je všechno, co vím. Chvíli jsem byl trošku mimo, ale už je to OK. Těžko se mi to hodnotí, je to play-off a hra je tvrdá. Hraje se o všechno,“ popisuje obránce Komety Jozef Kováčik.

Domácí Richard Nedomlel ho sestřelil hned poté, co vyskočil z trestné lavice. Sparťanský bek přijel k soupeři zezadu a do nic netušícího Kováčika vrazil. Slovák v dresu Komety zůstal několik sekund otřesený ležet na ledě, zatímco se ho okamžitě vydal bránit Vincour a následovala potyčka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Richard Nedomlel zezadu atakoval Kováčika, dostal trest do konce zápasu a odstartoval obrat Komenty

Verdikt pro Nedomlela: trest na pět minut a do konce zápasu. V tu domu už to navíc bylo jen 2:1 pro Spartu.

„Richard je tvrdý bek. Myslím, že to bylo nezaviněné. Kováčik couval, protože mu gólman dával najevo, že tam bude skákat hráč z trestné lavice, tak se srazili,“ neviděl situaci tak dramaticky sparťan Michal Řepík.

Trest do konce zápasu ale byl adekvátní. Navíc šlo moment, kdy Sparta vypadla z tempa na dlouhé minuty a trochu se unavila. Ve třetí části hry pak Kometa zápas ve Vysočanech otočila.

„Bylo to nesmyslné, tohle hráč musí kontrolovat. Bohužel se vyfauloval,“ kroutil po zápase hlavou kouč Sparty Jiří Kalous.

„Nevím, jestli to byl úmysl, nebo ne. Ale od toho hráče to byla chyba. Je to položilo, nás nakoplo. Naštěstí jsme pak zápas uhráli,“ navazuje na Kalouse brněnský Martin Nečas, 18letý talent vyrovnal na 2:2 a tři minuty před koncem pak rozhodl z brejku Mallet.

Na zákrok reagovala i disciplinární komise, která obránce Sparty potrestala zastavením činnosti na tři zápasy.

„Zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti na protihráče, který nebyl v držení kotouče, a to zezadu, zcela mimo jeho zorný úhel. Hráč zasáhl protihráče levou paží do oblasti zad a do oblasti hlavy a krku," odůvodnil trest předseda DK Karel Holý.

Brno otočilo zápas na ledě Sparty, vyhrálo 3:2 a vede v sérii 1:0. Stejně je na tom i Litvínov, který zvítězil v prvním duelu na ledě Hradce Králové 3:2. Obě série pokračují na ledě Sparty i Východočechů už dnes. V Hradci je úvodní buly naplánováno na 17.20, na Spartě na půl sedmou večer.

František Kuna, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme