Anonym nahlásil u soudu v centru Prahy bombu. Policisté čekali, jestli nevybuchne

Policisté zastavili dopravu v centru Prahy kvůli nahlášené bombě v budově Okresního soudu Praha-východ. Žádné výbušné zařízení nenašli, ale přesto preventivně čekali, až uběhne doba, kdy měla bomba explodovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Studenti testují obsaditelnost tramvají a autobusů

Studenti testují obsaditelnost tramvají a autobusů | Foto: Ropid

„Jde o bezpečnostní opatření v souvislosti s výhružkou o uložení výbušniny v budově soudu. Na místě policisté z bezpečnostních důvodů provedli odklon dopravy a uzavřeli bezprostřední okolí budovy,“ řekla Zpravodajskému webu Českého rozhlasu mluvčí policie Andrea Zoulová.

Budova soudu se nachází u křižovatky ulic Na Poříčí a Havlíčkova nedaleko Masarykova nádraží na Praze 1. Asi 25 minut nejezdily v centru Prahy ani tramvaje, ani autobusy.

„Na místo se dostavil pyrotechnik, který už prohlédl spolu s policisty budovu a konstatoval, že nebezpečí nehrozí. Nicméně jelikož výhružka byla na určitou hodinu, to znamená, je zřejmý čas iniciace, tak policisté z bezpečnostních důvodů čekají. Po uplynutí této doby bude provoz obnoven,“ dodala Zoulová.

Z taktických důvodů nechtěla mluvčí upřesnit čas, kdy podle anonymu měla bomba vybuchnout. „Mluvíme o desítkách minut,“ řekla krátce po jedné hodině odpoledne. Těsně před půl druhou byl provoz obnoven.

Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme