Třinečtí Oceláři vstupují do play off utkáním s Chomutovem

15. březen 2017

Třinec dnes vstupuje do hokejového play off. Titul zatím získal jen jednou, a to před šesti lety. Tehdy tým vedli Radek Bonk, Jan Peterek, Václav Varaďa či Martin Růžička.

Právě posledně jmenovaný stále hokej hraje a opět obléká dres Ocelářů. Před šesti lety vytvořil střelecký rekord vyřazovacích bojů. V 18 zápasech dal rekordních 17 gólů. A letos se na nervy drásající souboje opět chystá.

„Těším se na to, je to vrchol sezóny. Myslím si ale, že to není o jednom hráči. Je to o celém týmu, jak k tomu přistoupí. Určitě se budeme snažit hrát jako celek a hlavně vyhrávat,“ říká Růžička.

Růžička letos kvůli zranění vynechal 19 zápasů. Kvůli opakovaným otřesům mozku chyběl od prosince skoro až do konce základní části. Jestli se stačil dostat do formy, to je otázka.

„Každým dnem se cítím líp a líp. Snažím se tomu teď dávat maximum, protože jsem dost velkou část kvůli zranění minul,“ dodává.

V 33 zápasech základní části nastřílel Růžička devět gólů. Osm z nich do konce listopadu do svého zranění. Další trefu stihl na poslední chvíli před play off. V posledním kole základní části rozhodl v prodloužení v derby proti Vítkovicím.

Jakou formu prokáže v dnes začínající sérii proti Chomutovu? „To uvidíme, no,“ nepřipouští si Martin Růžička na svou osobu přehnaný tlak.

Oceláři začínají play off dnešním zápasem s Chomutovem v 17:00. Druhý odehrají opět na domácím ledě ve čtvrtek od 17:20.

autor: ddp
Spustit audio