V médiích se objevilo Trumpovo daňové přiznání. USA připravil o miliony dolarů, tvrdí experti

Ve Spojených státech jsou znovu pod drobnohledem daňová přiznání amerického prezidenta Donalda Trumpa. Podle nově zveřejněných zpráv Trump odvedl v roce 2005 na daních 38 milionů dolarů z více než 150milionového zisku. Trump čelí dlouhodobé kritice za to, že odmítá informace o daních zpřístupnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Donald J. Trump

Americký prezident Donald J. Trump | Zdroj: Reuters

Prezident Trump podle stanice MSNBC, která části daňového přiznání publikovala, zaplatil v roce 2005 25procentní daň, poté co odepsal 100 milionů dolarů jako ztrátu. Ušetřil tak podle daňových expertů miliony dolarů, které by jinak putovaly do státní kasy.

Zveřejnění dokumentů vyvolalo ostrou reakci Bílého domu, prezidentský úřad označil postup televizní stanice za nezákonný. Donald Trump je po desítkách let prvním prezidentem, který odmítá zveřejnit svá daňová přiznání.

Trumpovi kritici se domnívají, že by dokumenty mohly objasnit pozadí Trumpových podnikatelských aktivit, včetně možných obchodů s ruskými společnostmi a bankami.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme