Sparta je po dvou prohrách pod tlakem. Víme, že nic není ztraceno, věří v obrat útočník Klimek

Do svízelné situace se po prvních dvou domácích zápasech čtvrtfinále dostala hokejová Sparta. Pražané totiž v domácím prostředí podlehli Kometě Brno v obou případech a na Moravu tak pojedou s nožem na krku. Flintu do žita ale neházejí. „Nic není ztraceno, můžeme vyhrát čtyřikrát v řadě,“ hlásí útočník Lukáš Klimek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kometa Brno slaví svůj první gól proti Spartě

Kometa Brno slaví svůj první gól proti Spartě | Zdroj: ČTK

V prvním utkání zaskočil Spartu rychlý obrat Brna v posledních minutách. Úterní zápas byl pro změnu v režii neúspěšných přesilových her, které vyvrcholily trefou Komety při vlastním oslabení v poslední části. Gólu Malleta předcházela srážka dvou sparťanských hráčů Michala Řepíka a Jaroslava Hlinky ve středním pásmu. Kanadský útočník poté sólový únik proměnil.

„Sjel jsem dřív do středu a Jarda mě asi neviděl, což vedlo ke srážce. Moje chyba dostala soupeře na koně,“ sypal si po utkání popel na hlavu Michal Řepík. Kometa svůj další obrat zakončila v prodloužení, kdy rozhodl slovenský obránce Kováčik.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta ve druhém utkání proti Kometě selhala v přesilových hrách

Zatímco v prvním utkání využili Pražané alespoň jednu početní výhodu, při druhém duelu vyšli pětkrát naprázdno. V prostřední třetině přitom disponovali 75 sekund dlouhou převahou pěti proti třem. Jenže ani v této pozici se jim nepodařilo dopravit puk do branky. „Trestuhodný. Měli jsme ji sehrát lépe,“ litoval Řepík.

Také trenér Sparty Jiří Kalous hořekoval po utkání na impotenci v přesilových hrách, nicméně jeho svěřenci si i tak vypracovali dost šancí, které měli proměnit. „Měli jsme více ze hry a přehrávali jsme soupeře. Nicméně hraje se na góly a tuto statistiku jsme bohužel prohráli,“ mrzelo reprezentačního asistenta kouče Josefa Jandače.

Do moravské metropole tedy cestují Pražané v nezáviděníhodné pozici. Zbraně ale rozhodně neskládají. Motivací jim může být také fakt, že v předkole play off nezvládl sérii ani jeden z týmů, který první dva zápasy vyhrál. Platí to o Vítkovicích i Mladé Boleslavi. Středočeši se navíc dvakrát radovali venku, jenže následně třikrát v řadě neuspěli.

„Víme, že nic není ztracené,“ naznačil útočník Lukáš Klimek s tím, že nikde není psáno, že se čtyřikrát po sobě nemůže radovat se svými spoluhráči z výhry on. „Když to šlo u ostatních (předkolo), tak proč by to nešlo u nás,“ připomíná úspěšné obraty Plzně a Chomutova.

Kometa předvedla další obrat na Spartě, Hradec čtvrtfinálovou sérii vyrovnal

Číst článek

Také v Brně jsou si samozřejmě vědomi, že čtvrtfinále ještě není u konce. Martin Zaťovič má ale poměrně jasno, jak se jeho tým musí zachovat v pátek a sobotu, kdy je na programu třetí a čtvrtý zápas. „Jdeme si za svým cílem. Musíme padat do střel a co nejvíce pomoci brankáři. Doufám, že to zvládneme,“ řekl po druhém brněnském vítězství.

Kometa naposledy vyhrála oba první venkovní zápasy v play off v sezoně 2011/12, kdy v semifinále uspěla na ledě Plzně. Celou sérii nakonec vyhrála v pěti zápasech, ovšem ve finále byly nad její síly Pardubice.

Petr Kadeřábek, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme