Houslový virtuos Jaroslav Svěcený vás zve Smiřické svátky hudby

24. březen 2017

V pátek 24. března 2017 dopoledne připravil pro své posluchače Český rozhlas Hradec Králové od 10:00 další přímý přenos z radiokavárny v Havlíčkově ulici. Tentokrát byl hostem houslista Jaroslav Svěcený. Ten posluchače mimo jiné pozval také na unikátní hudební festival Smiřické svátky hudby.

Rodák z Hradce Králové je jedním z nejvýznamnějších současných českých houslistů a výraznou osobností české hudební scény.

Jeho sólistická dráha začala již v době studií na pražské konzervatoři a Akademii múzických umění, kde studoval u prof. Františka Pospíšila a prof. Václava Snítila.

Své vzdělání dovršil Jaroslav Svěcený mistrovskými kurzy u slavných světových virtuosů Nathana Milsteina a Gidona Kremera.


Jaroslav Svěcený je proslulý popularizátor houslové hry, zejména jeho televizní, rozhlasové a koncertní projekty přitahují publikum všech věkových skupin.

A je také jedním z organizátorů dnes již velmi ceněného hudebního festivalu Smiřické svátky hudby, jehož letošní již 14. ročník se koná od soboty 1. dubna až do neděle 16. dubna 2017.

Dějištěm koncertů je proslulá zámeclá kaple Zjevení Páně ve Smiřicích.

V houslových šlépějích Jaroslava Svěceného kráčí velmi výrazně jeho dcera Julie, která je mj. vítězkou Mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga v oboru housle.


Zvětšit mapu
autor: KLO
Spustit audio