Nejvyšší soud už rozhodl o dovolání Kramného, výsledek zatím nesdělí

Nejvyšší soud už rozhodl o dovolání Petra Kramného, zatím ale nezveřejnil a v nejbližší době ani nezveřejní výsledek. Kramný si odpykává 28 let ve vězení za vraždu manželky a dcery. Soudci hlasovali ve čtvrtek, nyní vypracují odůvodnění, poté své rozhodnutí i se spisem předají Krajskému soudu v Ostravě, který bude doručovat účastníkům řízení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Kramný

Petr Kramný | Foto: Reprofoto ČT

Pokrok v dovolacím řízení ČTK vyčetla z justiční databáze. Mluvčí soudu Petr Tomíček uvedl, že se v nynější fázi řízení nemůže vyjadřovat. Očekává, že senát odůvodnění vyhotoví do měsíce.

Kramný podle pravomocného verdiktu v roce 2013 na dovolené v Egyptě zavraždil manželku a dceru elektrickým proudem. Vinu popírá.

Vrchní soud potvrdil Kramnému výjimečný trest 28 let za vraždu

Číst článek

Projednávání Kramného dovolání nebylo bez komplikací. Nejprve na svou možnou podjatost upozornil soudce Vladimír Veselý. Loni se totiž při obědě setkal se znalcem, který se podílel na revizní analýze v Kramného kauze. Mimoděk si tehdy vyslechl jeho náhled na případ. Poté obhajoba s úspěchem navrhla ještě vyloučení soudců Iva Kouřila, Jana Engelmanna a Michala Mikláše.

Podle egyptských úřadů šestatřicetiletá žena a osmiletá dívka zemřely na následky dehydratace nebo otravy. Po převozu těl čeští znalci došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Potvrdil to i revizní znalecký posudek.

Expertizy jsou opakovaně terčem kritiky obhajoby. Za Kramného práva se zasazuje také spolek Šalamoun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme