Trumpově ochrance ukradli notebook s plány jeho mrakodrapu i daty o Clintonové

Ochrance amerického prezidenta Donalda Trumpa ve čtvrtek v New Yorku zatím neznámý zloděj ukradl notebook s tajnými informacemi včetně plánů Trumpova newyorského mrakodrapu Trump Tower či údajů o e-mailové aféře někdejší ministryně zahraničí Hillary Clintonové. S odvoláním na nejmenované policejní zdroje o tom informovala televize ABC News.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve Spojených státech je horkým tématem používání osobních emailů politiků ke služebním záležitostem. Podle Mika záleží, co v mailové schránce máte

Ve Spojených státech je horkým tématem používání osobních emailů politiků ke služebním záležitostem. Podle Mika záleží, co v mailové schránce máte | Zdroj: Reuters

Tajná služba Spojených států (USSS), která má na starosti ochranu prezidenta, krádež podle agentury Reuters potvrdila, ale uvedla, že v noteboocích nesmějí být uložena žádná tajná data.

Zloděj počítač ukradl z auta agenta USSS, která vedle prezidenta chrání i jeho rodinu a vrcholné ústavní činitele. Incident se podle listu The New York Daily News stal v newyorské čtvrti Brooklyn.

Vyšetřovatelé díky kamerovým záznamům očekávají rychlou identifikaci pachatele, uvedl zmíněný policejní zdroj. ABC News poznamenala, že počítač je zašifrovaný a v případě nutnosti mohou bezpečnostní složky data v notebooku dálkově vymazat. USSS v prohlášení uvedla, že její notebooky chrání víceúrovňové zabezpečení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme