Frolík skóroval a Calgary se vrátilo na vítěznou vlnu. Jágr má po dvou asistencích další rekord

Byl u všech gólů Calgary. Hokejový útočník Michael Frolík se navíc v nočním souboji NHL proti Dallasu prosadil. Flames vyhráli 3:1 a vyhráli desátý z předešlých jedenácti zápasů. Do statistik výrazně promluvil také Jaromír Jágr, který se dvěma asistencemi podílel na vítězství Floridy proti New Yorku Rangers. Po čtyřicítce žádný jiný hráč nenasbíral v NHL tolik bodů, co on.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Calgary Michael Frolík v souboji s Radkem Faksou z Dallasu

Útočník Calgary Michael Frolík v souboji s Radkem Faksou z Dallasu | Zdroj: Reuters

Frolík otevřel skóre v úvodu sedmnácté minuty. S dobrými výkony týmu roste i bodový příspěvek kladenského odchovance. Dohromady nasbíral devět kanadských bodů v deseti posledních zápasech.

Calgary naposledy prohrálo s Bostonem, ale po vítězství nad Dallasem se může chlubit působivou sérií. Vyhrálo desetkrát z jedenácti pokusů. Stalo se navíc čtvrtým týmem v sezoně, který vyhrál alespoň desetkrát po sobě.

„Každé dva body vám dají trochu více prostoru pro dýchání,“ cení si vítězství 3:1 nad Dallasem brankář Calgary Brian Elliott. Flames se po výhře posunuli na třetí místo Pacifické divize. Na první nepostupové místo mají náskok pěti bodů.

Naději na postup stále živí také Florida s Jaromírem Jágrem v sestavě. Panthers měli sice mizerný vstup do utkání v Madison Square Garden s New Yorkem Rangers. V páté minutě prohrávali o dvě branky, ale utkání otočili a vyhráli po samostatných nájezdech.

Český útočník se na tom podílel dvěma asistencemi a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Na zatím poslední postupové Toronto ztrácí floridský celek pět bodů, ale má o jeden odehraný zápas více. „My se teď nesmíme dívat na tabulku. Jen hrát hokej a pokusit se zvítězit v co nejvíce zápasech,“ domnívá se autor vítězného nájezdu Aleksander Barkov.

Díky dvěma bodům přeskočil Jaromír Jágr v historických tabulkách Gordieho Howa. Žádný jiný hokejista nenasbíral po dosažení čtyřiceti let více bodů než rodák z Kladna – konkrétně 269.

Jágrova rekordní asistence:

Výsledky NHL:

NY Rangers – Florida 3:4 po sam. náj. (2:0, 0:2, 1:1 – 0:0) Branky: 3. a 52. Zuccarello, 5. Miller – 22. Huberdeau (Jágr), 27. Jokinen, 48. a rozh. sam. náj. Barkov (na první Jágr). Střely na branku: 32:37. Diváci: 18006. Hvězdy zápasu: 1. Jágr (Florida), 2. Zuccarello (NY Rangers), 3. Huberdeau (Florida).

Pittsburgh – New Jersey 6:4 (3:2, 1:1, 2:1) Branky: 20. a 60. Crosby, 7. Kessel, 14. Guentzel, 36. Bonino, 46. Rowney – 6. a 57. Palmieri, 15. Noesen (Zacha), 40. Bennett. Střely na branku: 43:36. Diváci: 18651. Hvězdy zápasu: 1. Rowney, 2. Crosby (oba Pittsburgh), 3. Palmieri (New Jersey).

Calgary – Dallas 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) Branky: 17. Frolík, 26. Tkachuk, 29. Giordano – 54. Ritchie. Střely na branku: 24:25. Diváci: 19227. Hvězdy zápasu: 1. Giordano, 2. Bennett, 3. Tkachuk (všichni Calgary).

Anaheim – Buffalo 1:2 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0) Branky: 12. Rakell – 36. R. O’Reilly, rozh. sam. náj. Girgensons. Střely na branku: 40:31. Hvězdy zápasu: 1. Bernier (Anaheim), 2. Eichel (Buffalo), 3. Fowler (Anaheim).

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme