Ledecká obhájila křišťálový glóbus. Přidala i malý za slalom

Ester Ledecká obhájila křišťálový glóbus pro nejlepší snowboardistku v alpských disciplínách Světového poháru. V německém Winterbergu dokončila paralelní slalom na druhém místě, což ji v celkovém pořadí stačilo. Vybojovala také malý glóbus za hodnocení slalomu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Reuters

Ledecká ztrácela před finále v německém středisku na Rusku Zavarzinovou 80 bodů. Obě soupeřky se potkaly ve čtvrtfinále a po vítězství měla česká reprezentantka jistotu, že obhájí křišťálový glóbus za celkový triumf ve Světovém poháru.

Brzy dvaadvacetiletá snowboardistka Rusku porazila až v závěru trati, kdy Zavarzinová udělala chybu. Ledecká se dostala až do finále, kde nestačila na Rakušanku Schöffmannovou. Druhým místem si ovšem zajistila také prvenství v hodnocení slalomu, což znamenalo zisk malého glóbu.

Rodačka z Prahy tak korunovala úspěšný závěr sezony. Ve čtvrtek se ve španělské Sierra Nevadě stala mistryní světa v obřím slalomu. O den dříve vybojovala stříbro.

V osmifinále ve Winterbergu Ledecká v červené dráze, v které odjela všechny jízdy, porazila Italku Nadyu Ochnerovou. Před jízdou se Zavarzinovou musely obě chvilku čekat, protože Rakušanka Claudia Rieglerová se uhodila do hlavy a byla ošetřována na trati, ale zdržení bylo jen krátké.

V semifinále předčila česká reprezentantka čerstvou mistryni světa ve slalomu Rakušanku Danielu Ulbingovou o 23 setin a vrátila ji porážku z finále v Sierra Nevadě. Ledecká pak prohrála až ve finále o desetinu s Rakušankou Sabine Schöffmannovou.

Prvenství v celkovém hodnocení slalomu udržela přes čtvrté místo Ulbingová před Ledeckou, třetí skončila Schöffmannová.

V závodu mužů se z první výhry v SP radoval Němec Stefan Baumeister.

SP v alpském snowboardingu ve Winterbergu (Německo) - paralelní slalom:Muži: 1. Baumeister (Něm.), 2. March (It.), 3. Payer (Rak.), ...v kvalifikaci 51. Brůžek (ČR).Konečné pořadí slalomu (po 3 závodech): 1. March 1560, 2. Baumeister 1440, 3. Mick (It.) 1410.Konečné pořadí SP v paralelních disciplínách (po 9 závodech): 1. Prommegger (Rak.) 4500, 2. Jankov (Bulh.) 4310, 3. Karl (Rak.) 3680, ...61. Brůžek 48,9.Ženy: 1. Schöffmannová (Rak.), 2. Ledecká (ČR), 3. Dujmovitsová (Rak.).Konečné pořadí slalomu (po 3 závodech): 1. Ulbingová (Rak.) 2300, 2. Ledecká 2060, 3. Schöffmannová 2000.Konečné pořadí SP v paralelních disciplínách (po 9 závodech): 1. Ledecká 4860, 2. Zavarzinová (Rus.) 4500, 3. Kummerová (Švýc.) 4060.

ČTK, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme