Němec sestřelil Spartu hattrickem a Kometa slaví postup do semifinále

Hokejisté Sparty prohráli i čtvrtý čtvrtfinálový zápas a sezona pro ně končí. Kometě tentokrát podlehli 1:4. Hattrickem se na vítězství Brna podílel Vojtěch Němec. Jediným střelcem Sparty byl Lukáš Pech. Pražané prohráli sérii 0:4 na zápasy teprve podruhé v klubové historii. Třetí výhru si připsal Hradec, když na ledě Litvínova zvítězil 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnští hokejisté Josef Kováčik a Vojtěch Němec (vpravo) se radují z vítězství

Brněnští hokejisté Josef Kováčik a Vojtěch Němec (vpravo) se radují z vítězství | Zdroj: ČTK

Ve čtvrtém zápase čtvrtfinálové série šla poprvé do vedení Kometa, když se hned zkraje v čase 1:06 prosadil Marcel Haščák, který doklepl do brány odražený puk po střele Josefa Kováčika. Na druhé straně to po necelých šesti minutách vzal na sebe v situaci dva na dva Lukáš Pech a srovnal na 1:1.

V závěru první třetiny ale poslal Brno do dvoubrankového vedení Vojtěch Němec, když se během dvou minut prosadil dvakrát. Němec završil ve druhé třetině čistý hattrick, když se obtočil okolo Pöpperleho brány.

Po čtvrtém gólu poslala Sparta do brány Filipa Novotného. Sparta měla v závěru druhé třetiny k dispozici přesilovou hru pět na tři, ale nedokázala ji využít. V závěrečné dvacetiminutovce se neprosadil ani jeden tým a Kometa tak počtvrté zvítězila a probojovala se do semifinále.

Sparta hrála od čtvrté minuty bez Petra Vrány, který byl zasažen pukem. Vypadalo to, že se po zašití na led vrátí, ale nakonec už do utkání na doporučení lékařů nezasáhl.

Jedno vítězství dělí hokejisty Hradce od postupu do semifinále. Ve čtvrtém utkání čtvrtfinále vyhráli na ledě Litvínova 2:1. Vítězný gól si připsal v 54. minutě Rastislav Dej, který využil přesilovou hru.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 4:1 (3:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Haščák (Kováčik, M. Kvapil), 17. V. Němec (M. Kvapil, Gulaši), 19. V. Němec (Haščák), 27. V. Němec (M. Kvapil) - 7. Pech (Deveaux, Gernát). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:0.

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. V. Hübl (F. Pavlík) - 20. Šimánek (Köhler, T. Knotek), 54. Dej (Jaroslav Bednář, Gregorc). Rozhodčí: Hribik, Hejduk - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: Využití: V oslabení: Diváci: 6011 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme