Strachová skončila ve finálovém slalomu v Aspenu osmá, triumfovala Vlhová

Lyžařka Šárka Strachová skončila ve finále slalomu Světového poháru v americkém Aspenu osmá. Zvítězila Slovenka Petra Vlhová, která byla o 24 setin rychlejší než domácí Američanka Mikaela Shiffrinová. Třetí byla Švédka Frida Hansdotterová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová zakončila sezonu osmým místem

Šárka Strachová zakončila sezonu osmým místem | Zdroj: Reuters

Šárka Strachová byla osmá po prvním kole, kdy ztrácela na Slovensku Vlhovou 99 setin. Celkově za ní po dvou kolech zaostala o 1,97 sekundy. A co chybělo k lepšímu umístění? „Myslím si, že možná víc energie. Je znát, že už je konec sezony. Únava tady je a nebyly to úplně moje podmínky., takže na to, jak to tady vapadalo, tak si myslí, že jsem odvedla maximum,“ uvedla Strachová v rozhovoru na svém facebookovém profilu.

Zároveň česká lyžařka poznamenala, že ji mrzelo, že se nejelo na oblíbené trati, kde dvakrát zvítězila, a to v letech 2008 a 2009. „Slalom byl celkem krátký a jel se profilově na jiné trati. I tak to bylo moc hezké. Přes vysoké teploty se pořadatelé snažili sjezdovky připravit co nejlépe. Druhé kolo bylo skoro lepší než to první,“ popsala.

V konečném hodnocení slalomu si pohoršila na šesté místo, jelikož se před ni právě vítězka sobotního slalomu Petra Vlhová, která má o 17 bodů více. Před posledním závodem se Strachová dělila o páté místo s Norkou Ninou Lösethovou.

Nyní se Šárka Strachová přesouvá zpět domů a těší se na odpočinek. Na tradičním setkání v posledním březnovém týdnu oznámí své rozhodnutí ohledně svého dalšího působení. „Už jsem rozhodnutá, ale do konce března ještě týden deset dnů je, kdo ví," řekla.

Jednadvacetiletá Mikaela Shiffrinová startovala už jako jistá vítězka Světového poháru a majitelka malého globu za slalom. Po prvním kolem figurovala na třetí pozici a nakonec ještě předstihla Švédku Hansdotterovou.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme