Skok přes plot a bomba v autě. Bílý dům zažil během dne dva bezpečnostní incidenty

Ochranka amerického prezidenta zadržela v sobotu večer muže, který přijel ke kontrolnímu stanovišti u Bílého domu a tvrdil, že má v autě bombu. Informovala o tom televizní stanice CNN. Šlo o druhý bezpečnostní incident u sídla amerického prezidenta během jednoho dne.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Bílého domu zadrželi muže, který tvrdil, že má v autě bombu (ilustrační foto)

U Bílého domu zadrželi muže, který tvrdil, že má v autě bombu (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Podle CNN zatím nebylo potvrzeno, zda ve vozidle skutečně nějaká výbušnina byla, vozidlo je prověřováno. Nicméně stupeň bezpečnostních opatření byl v Bílém domě okamžitě zvýšen a několik ulic v okolí zůstalo do nedělních časných ranních hodin uzavřeno.

K incidentu došlo ve 23.05 místního času (04.05 SEČ), upřesnila podle televize tajná služba. Prezident Donald Trump ale ve Washingtonu není, víkend tráví ve svém sídle Mar-a-Lago na Floridě.

V sobotu agenti tajné služby zadrželi jiného člověka, který se pokoušel proniknout na pozemek Bílého domu skokem přes stojany na kola, ale za plot se nedostal. Podle pozdějšího sdělení zdroje z bezpečnostní služby tento muž u sebe neměl žádnou zbraň, jenom dokument, který chtěl předat v Bílém domě.

Před týdnem se podařilo proniknout na pozemek kolem Bílého domu jiné osobě, která tam pak pobývala 15 minut.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme