Vyšetřovací komise pro reorganizaci policie neuspěla s trestním oznámením na žalobce Šeredu

Poslanecká vyšetřovací komise neuspěla s trestním oznámením na olomouckého státního zástupce Petra Šeredu. Dozorující žalobce z Vrchního státního zastupitelství v Praze Marek Bodlák Radiožurnálu potvrdil, že ho odložil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cvičení zásahových jednotek a Útvaru rychlého nasazení, Praha Braník

cvičení zásahových jednotek a Útvaru rychlého nasazení, Praha Braník | Foto: Martin Svozílek

„V popisovaném jednání jsem neshledal podezření ze spáchání jakéhokoliv trestného činu. Nadále se tím trestním oznámením nezabýváme,“ prohlásil Bodlák.

Trestní oznámení bylo jedním z výsledků vyšetřovací komise poslanců, kteří zkoumali okolnosti loňské policejní reorganizace. Zabývali se tak i podezřením kolem policejního prezidenta Tomáše Tuhého z úniku informací z vyšetřování.

Podle poslanců měl žalobce Šereda porušit zákon tím, že předal výsledky šetření Generální inspekce bezpečnostních sborů dotýkající se i Tuhého detektivovi z bývalé ÚOOZ Jiřímu Komárkovi. Ten pak o podezřeních kolem šéfa policie promluvil v české televizi. Pochybení Šereda už dříve odmítl. Komárka naopak nedávno obvinila Generální isnpekce bezepčnostních sborů ze zneužití pravomoci.

Jana Klímová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme