Brankář Čech věnoval trofej do Síně slávy FAČR. Už dnes může svou sbírku znovu obohatit

Dorazil do Prahy v době reprezentačního srazu, ale s návratem do národního týmu to nemá nic společného. Fotbalový brankář Petr Čech tentokrát zamířil do strahovské síně slávy českého fotbalu a tamní sbírku trofejí rozšířil jeden kousek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech s trofejí

Petr Čech s trofejí | Zdroj: ČTK

Nejen generální sekretář asociace Rudolf Řepka zažil svým způsobem výjimečnou chvíli. Petr Čech běžně ceny sbírá, ale teď naopak jednu odevzdal. Pohár za deset triumfů v novinářské anketě Zlatý míč by mohl mít jako desetinásobný vítěz navždy doma, ale rozhodl se ho věnovat do síně slávy českého fotbalu na pražském Strahově.

„I člověk sám někdy pochopí, že má doma věci, které si užije sám, ale že třeba existují lidé, kteří by to chtěli vidět, nebo by je to zajímalo. Myslím si, že zrovna třeba síň slávy, nebo sportovní muzeum je určitě správnou příležitostí, jak tu trofej někomu ukázat.“

Jinak by ale ještě Petr Čech ve sbírání trofejí a rekordů pokračoval rád. V reprezentaci už své statistiky nevylepší, s tou už se před časem rozloučil, ale na klubové úrovni by mohl, i když teď Arsenal neprožívá zrovna nejlepší období.

„Já bych tam samozřejmě chtěl mít pohár pro vítěze ligy, ale to si myslím, že v nejbližší době nebude. My máme ještě možnost vyhrát FA Cup, takže doufám, že přibyde. A samozřejmě důležité body, abychom měli možnost o ten pohár Ligy mistrů hrát příští rok.“

Ostatně i s pozicí Arsenalu v příštích sezonách může souviset i sbírka případných dalších rekordů a ocenění pro Petra Čecha, který teď sice jednu trofej odevzdal, ale jinou si může ještě ten samý den z Prahy odnést. Je totiž mezi desítkou nejlepších v anketě o nejlepšího českého fotbalistu roku 2016.

„Myslím si, že rok 2016 byl rok velice povedený. S Arsenalem jsme dokázali skončit na druhém místě, chtěli jsme sice vyhrát titul, ale bylo to nejlepší umístění za posledních deset let. Takže i pro mě to byla úspěšná sezona. Získal jsem Zlatou rukavici pro brankáře s největším počtem čistých kont. A v průběhu roku jsem dovršil rekord Premier League v počtu čistých kont. Nevím, jak to dopadne, ale těší mě už to, že jsem mezi nominovanými,“ těšil se na slavnostní vyhlášení na Pražský hrad gólman Petr Čech.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme