Ledecká dovolenou neplánuje. Pouze mění snowboard za lyže

Přestože už je jaro a Ester Ledecká má všechny vrcholy zimy zdárně za sebou, sezonu ještě česká reprezentantka nekončí. Jen odkládá snowboard, na kterém získala dvě medaile z mistrovství světa a vyhrála Světový pohár, a znovu nazuje lyže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Reuters

„Teď asi za dva dny odjíždíme do ciziny, že jo Bany?“ obrací se Ester Ledecká na svého trenéra Tomáše Banka. „Budeme sbírat body, jak to půjde. Důležité jsou body Ivánku, kamaráde. A na zbytek se můžeme…“

Ano, body jsou pro Ester Ledeckou skutečně důležité, potřebuje je pro start a lepší startovní čísla ve Světovém poháru a na olympijských hrách. A proto bude teď objíždět s Tomášem Bankem menší závody.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aby byla Ester Ledecká co nejúspěšnější, plánuje i teď na jaře další závody a dovolenou naopak žádnou

„Rakouské, německé, slovinské mistrovství to jsou tři varianty. Případně italské mistrovství, ale myslím si, že nemá smysl jezdit někam daleko. V dubnu pak pojedeme do Francie,“ říká Tomáš Bank s tím, že chtějí stihnout zhruba deset závodů.

A mezitím také tým Ester Ledecké dál povede diplomatický boj o možnou změnu časového harmonogramu olympijských her v Koreji. Podle stávajícího programu se totiž mají krýt její snowboardové závody se sjezdem a kombinací, tedy dvěma disciplínami, ve kterých má největší šanci uspět na lyžích.

„Racionálně, když nad tím uvažuju, tak si nemyslím, že by kvůli jedné holce měli změnit celý program olympiády. To je můj názor, ale samozřejmě budu držet pěsti štěstí do konce,“ říká Ledecká.

Ať už to budou jakékoliv závody, do kterých bude moct nastoupit, chce v nich česká reprezentantka logicky zajet co nejlepší výsledky, a tak pravděpodobně po posledních závodech této sezony hned začne testovat lyže na tu další a pak naváže kondičním tréninkem na soustředění v Řecku. Skoro se zdá, že výraz dovolená vůbec nezná.

„Ne, co to je za slovo, to je pro mě něco nového. Mě to moc nebaví. I když opravdu přijedu do toho Řecka a řeknu si, že tenhle týden bude volno bez tréninku, tak se stejně neudržím a jdu se proběhnout. Prostě to mám nějak v sobě. Den bez pohybu mi připadá pak takový chudý.“

Bohatá pak snad za odměnu bude i příští olympijská sezóna Ester Ledecké.

Jan Suchan, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme