Mercedes pobouřil Schumiho fanoušky. Odstranil nápis Nepřestávej bojovat, Michaeli

21. březen 2017

Stáj formule 1 Mercedes pobouřila minulý týden některé fanoušky bývalého šampiona F1 Michaela Schumachera. Z monopostů v nové sezoně, která začíná v neděli, zmizí nápis „Nepřestávej bojovat, Michaeli“.

Tým Mercedes použil heslo KeepFightingMichael (Nepřestávej bojovat, Michaeli) na svých vozech poprvé v roce 2014 jako výraz ekonomické podpory sedminásobnému mistru světa Michaeli Schumacherovi, který se v prosinci 2013 vážně zranil na lyžích. Proč se stáj rozhodla motto ze svých vozů stáhnout?


Po úraze ve francouzských Alpách udržovali Schumachera lékaři několik měsíců v umělém spánku. Po půl roce byl z Francie převezen na kliniku v Lausanne a poté do domácího ošetřování v Glandu u Ženevského jezera. Na veřejnost se od té doby nedostaly prakticky žádné oficiální informace o jeho zdravotním stavu.

„Logo bylo odstraněno, abychom je mohli v budoucnu využít jinak,“ oznámil mluvčí týmu. Dodal, že bude pokračovat spolupráce se Schumacherovou rodinou na různých projektech. „Na vozech uvedeno nebude, ale neznamená to, že by Mercedes stáhl svou podporu. Existuje nadace Keep Fighting Iniciative, kterou budeme dále podporovat,“ vysvětluje motoristický novinář Petr Dufek.

Loni řešil německý soud stížnost na německý magazín Bunte, který koncem roku 2015 napsal, že Michael Schumacher udělal s pomocí terapeutů několik kroků a zvedl ruku. Schumacherův právník to před soudem popřel.

autor: jaw | zdroj: ČTK
Spustit audio