Vrbata rozhodl o výhře Arizony, zářili i Jágr a Hanzal

Hokejový útočník Radim Vrbata vstřelil v úterním utkání NHL vítězný gól Arizony, která vyhrála na ledě Tampy Bay 5:3, a stal se nejlepším hráčem zápasu. Florida s pomocí dvou asistencí Jaromíra Jágra vedla nad Carolinou 3:2, ale nakonec prohrála 3:4. Martin Hanzal poprvé skóroval v dresu Minnesoty, která porazila doma San Jose 3:2. Oba čeští hráči byli shodně vyhlášení třetími hvězdami zápasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Vrbata se napřahuje k vítězné ráně (archivní foto)

Radim Vrbata se napřahuje k vítězné ráně (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Arizona vstupovala do závěrečné třetiny za nepříznivého stavu 2:3, na čemž se jednou přihrávkou podílel i Ondřej Palát. Frýdecko-místecký rodák vymyslel druhý gól Tampy Bay, když pěknou přihrávkou z mezikruží našel volného Nikitu Kučerova, který střelou od odkryté branky vyrovnal.

Poslední třetina ale patřila Coyotes a třemi góly otočili zápas. Rozdílovou trefu obstaral ve 47. minutě tvrdou ranou Vrbata.

Po asistencích Jágra vedla Florida 1:0 a 3:2. Český útočník si oba body připsal za přihrávku na modrou čáru Jasonu Demersovi. V prvním případě střelu obránce tečoval ve druhé minutě Aleksander Barkov a ve druhé gólové situaci se prosadil v úvodu prostřední třetiny z dorážky Keith Yandle.

Za 27 sekund později ale vyrovnal Jeff Skinner, který necelé čtyři minuty před koncem další trefou rozhodl o výh Caroliny. Florida si tím opět zkomplikovala boj o play off a na poslední postupové místo ztrácí osm bodů.

Hanzal přišel do Minnesoty před uzávěrkou přestupů jako nejlepší střelec Arizony a trvalo mu deset utkání, než dal v novém působišti první gól. Český útočník vrátil týmu vedení po 33 sekundách od vyrovnání San Jose na 1:1.

Hanzal nahazoval z netypického místa ze strany branky puk do předbrankového prostoru a gólman Martin Jones si ho zády srazil do sítě. Vzápětí zvýšil Charlie Coyle a San Jose už jenom snížilo na konečných 3:2.

NHL:
Boston - Ottawa 2:3, Buffalo - Pittsburgh 1:3, New Jersey - NY Rangers 3:2 v prodl., Washington - Calgary 4:2, Montreal - Detroit 1:2 v prodl., Colorado - St. Louis 2:4, Florida - Carolina 3:4, Minnesota - San Jose 3:2, Winnipeg - Philadelphia 3:2, Chicago - Vancouver 4:5 v prodl., Tampa Bay - Arizona 3:5

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme