Líza ani Mánička o hlas nepřijdou, Štáchová sama odsouhlasila své nástupkyně

Ve věku 72 let zemřela herečka, režisérka a ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Helena Štáchová. Svůj hlas propůjčila postavě Máničky nebo Líze Simpsonové z amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Postavy Máničky i Lízy Simpsonové po odchodu Štáchové dostanou nové hlasy.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruská církev požaduje zvýšení věkové hranice pro sledování Simpsonových. Vadí jí lov pokémonů

Ruská církev požaduje zvýšení věkové hranice pro sledování Simpsonových. Vadí jí lov pokémonů | Foto: Bontonfilm

Jana Mrákotová, mluvčí televize Prima, která v Česku vysílá seriál Simpsonovi, uvedla, že se Štáchová stihla dohodnout na své nástupkyni v roli Lízy.

Štáchová Máničce zajistila nový hlas předem. 'Byla to super šéfka,' vzpomíná interpret Spejbla

Číst článek

„Úmrtí Heleny Štáchové je nám velmi líto. Ale paní Štáchová byla skutečně velký profesionál a tak v momentě, kdy jí její zdravotní stav již nedovolil plně se dabingu věnovat, tak nás o této skutečnosti neprodleně informovala a celou záležitost s námi řešila. A tak s jejím souhlasem bude oblíbenou Lízu Simpsonovou dabovat Ivana Korolová,“ řekla Českému rozhlasu Mrákotová.

Lítost nad odchodem Štáchové vyjádřila i Zdena Sirotková ze společnosti Babidabi, která dabing seriálu Simpsonovi vyrábí. „Nám je to velmi líto. Další kroky se dovědí diváci a posluchači, je to věc FTV Prima,“ uvedla na dotaz Zpravodajského webu Českého rozhlasu.

Zemřela Helena Štáchová, ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka i dabérka Lízy Simpsonové

Číst článek

Nový hlas už ve dvou inscenacích má i postava Máničky. V Divadle Spejbla a Hurvínka převezme roli po Štáchové Marie Šimsová. „Co se týká Máničky a Bábinky, tak Helenka se ještě postarala o svoji nástupkyni, se kterou já již hraju dvě inscenace v divadle, takže o tu je do budoucna postaráno. Je to nesmírně talentovaná příjemná mladá dáma, jmenuje se Maruška Šimsová a myslím si, že se o ty dvě figurky dokáže hezky postarat,“ řekl ve vysílání Radiožurnálu Martin Klásek, loutkoherec Spejbla a Hurvínka a šéf uměleckého souboru Divadla S+H.

Helena Štáchová zemřela ve středu ve věku 72 let. Od roku od roku 1996 byla ředitelkou Divadla Spejbla a Hurvínka. Zemřela doma, uprostřed své rodiny.

Štěpán Sedláček, Filip Harzer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme