Část Plzně byla v noci bez proudu. Oheň, který způsobil zkrat ve vedení, založili zřejmě bezdomovci

Plzeň se v noci ocitla bez proudu kvůli požáru odpadu, který založili zřejmě bezdomovci. Oheň v Cukrovarské ulici přepálil izolaci kabelů vysokého napětí a způsobil zkrat ve vedení. Hasiči oheň zlikvidovali zhruba za hodinu a půl a na místo zavolali energetiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápalka, oheň (ilustrační foto)

Zápalka, oheň (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

„Byl to požár odpadu, který založili pravděpodobně bezdomovci. Přehořely tam kabely rozvodů. Na místo jsme požadovali techniky, kteří řešili zajištění obnovy elektrického proudu. Předběžná škoda byla stanovená na 200 tisíc korun,“ popsal velící důstojník hasičů Plzeňského kraje Pavel Musil.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Bez elektrického proudu byly čtvrti Doudlevce a Bory. „Bylo to zhruba několik stovek domácností. Zhruba po hodině a půl se podařilo dodávku obnovit,“ řekla mluvčí ČEZ Michaela Jírovcová.

Výpadek proudu postihl i fakultní nemocnici. K žádným komplikacím tam ale nedošlo. „V Borském areálu jsou k dispozici tři dieselagregáty. Ve chvíli, kdy dojde k výpadku proudu, automaticky zapínají a zajistí dodávku potřebné energie,“ vysvětlila mluvčí Fakultní nemocnice Plzeň Gabriela Levorová.

Případ šetří policie. „Plzeňští kriminalisté se případem intenzivně zabývají a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození obecně prospěšného zařízení,“ potvrdila plzeňská policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Martina Klímová, Monika Červená Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme