Trumpovu komunikaci mohly sledovat tajné služby, tvrdí kongresman Nunes

Komunikaci amerického prezidenta Donalda Trumpa možná sledovaly v době po listopadových volbách bezpečnostní orgány. Novinářům to ve středu řekl šéf kongresového výboru pro zpravodajské služby Devin Nunes. Podle něj šlo patrně o legální činnost tajných služeb. S vyšetřováním údajného propojení Trumpova týmu s Ruskem sledování nesouviselo, uvedl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Donald Trump

Americký prezident Donald Trump | Zdroj: Reuters

„Vypadá to všechno jako legálně shromážděný materiál zpravodajských služeb," řekl podle televize CNN republikán Devin Nunes.

Kongresman pracoval v době předávání moci mezi předchozím prezidentem Barackem Obamou a současným Donaldem Trumpem v týmu nastupující hlavy státu.

Nyní vede výbor Sněmovny reprezentantů, který se zabývá šetřením údajného vlivu Ruska na průběh volební kampaně. V rámci něj kongresmani zkoumají rovněž obvinění vznesené Trumpem, že jej Obama nechal před volbami odposlouchávat v jeho mrakodrapu Trump Tower, které se dosud nijak neprokázalo.

Nunes ve středu uvedl, že nové zjištění se týká doby po volbách a není jasné, kde ke sledování údajně došlo. Nemá prý ani přesné informace, kdo ze členů Trumpova týmu byl konkrétně sledován a zda tajné služby skutečně monitorovaly i přímo nastupujícího prezidenta.

Své zjištění, kterým je prý velmi znepokojen, chce Nunes ještě ve středu konzultovat přímo v Bílém domě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme