Fyzickou bolest střídá další trápení, biatlonisty po sezoně čeká škola a zkoušky

Na horách se sice sněhu poměrně dost, pořád je na čem lyžovat, ale čeští biatlonisté už to v plánu nemají. Právě naopak, po dlouhé sezoně si rádi odpočinou, respektive zregenerují svá těla - tedy jen co vybaví kufry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář neskrýval po třetím místě radost

Michal Krčmář neskrýval po třetím místě radost | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„To není mama hotel, samozřejmě nejsem líná. Doufám, že vše zvládnu," říká s nadsázkou Gabriela Koukalová. Střílení na terče nejprve vyměnila za vybalování tašek a praní prádla, kterého za čtyři týdny strávené mimo domov není zrovna málo.

Ale to jsou jedny z mála posezonních povinností, následovat bude dovolená a snad i knedlo zelo vepřo s pivem. O tom při posledním podniku Světového poháru nejednou mluvila Koukalová jako o největší odměně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští biatlonisté mluví o plánech po sezoně

Michal Krčmář se minimálně v prvních dnech odmění nicneděláním. „Opravdu s tím nemám problém,“ smál se reprezentant. „Odpočinu si od všech starostí a dám si něco dobrého k jídlu. S lidma z biatlonu zakončíme sezonu hokejem," odkrývá Krčmář své posezónní plány.

„Zbytek týdne nechám doplynout, ale v červnu mě čekají státnice, tak se budu muset od příštího týdne začít učit,“ říká o svých studijních povinnostech. „Těším se až uvidím spolužáky," zmiňuje mladý reprezentant.

Teď si tedy spolužáci užijí kamaráda, kterého hodně dlouho nepotkali – jindy není čas, a tak je právě jaro pro některé biatlonisty studijním obdobím.

Vyprávět by o tom mohla třeba Lucie Charvátová. „Těším se zpátky, až vybalím tašku, ale čeká mě práce do školy, na kterou se příliš netěším,“ říká Lucie. „Poslední týden se taky učím, protože jdu hned na zkoušku. Nakonec zjišťuji, že fyzická bolest na lyžích není taková jako něco studovat, bude to vnitřní boj, abych se k tomu donutila," vysvětluje Charvátová.

Přestože mají biatlonisté plnou hlavou školy, čeští fanoušci ji i další reprezentanty mohou vidět v tom, co dělá ze všeho nejlépe. Je to už tradice, se sezonou se rozloučili biatlonovou exhibicí v jabloneckých Břízkách.

Štěpán Andr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme