Samkovou čeká ve Švýcarsku boj o křišťálový glóbus. Připravit ji o něj může jen Italka Moioliová

Mistrovství světa se snowboardcrossařce Evě Samkové nepovedlo, ale sezonu může přesto zakončit velkým úspěchem. Vede totiž celkové pořadí Světového poháru a před finálovým závodem jí navíc odpadla největší konkurentka. Souboj o křišťálový glóbus se tak se ve Švýcarsku omezí jen na dvě soupeřky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková se do Světového poháru vrátí v lednu

Eva Samková se do Světového poháru vrátí v lednu | Foto: Jakub Marek

Eva Samková dvakrát v aktuálním ročníku prestižního seriálu vyhrála, dvakrát byla druhá a to jí vyneslo drobný náskok na Australanku Brockhoffovou.

Ta ale po pádu na těžké trati na světovém šampionátu v Sierra Nevadě odcestovala domů, kde jí doktoři operovali zraněné koleno a sezona pro ni skončila. Českou snowboardkrosařku tak může předstihnout jen Italka Moioliová.

„Snažím se to nebrat jako duel. Není to tak, že bych si Moioliovou hlídala,“ nebude se na jihozápadě Švýcarska Eva Samková soustředit jen na svůj náskok.

Stačí jí ale v sobotním závodě dojet „jen“ na třetím místě a poprvé v životě zvedne nad hlavu křišťálový glóbus, který jí loni těsně unikl po povedeném závěru sezony Italky Moioliové. Samková tak teď dělá všechno pro to, aby se minulý ročník nezopakoval a poctivě dva dny testovala trať ve Veysonnaz.

„Je výrazně bezpečnější než ta na mistrovství světa. Jednouchá ani krátká ale není. Evka tam absolvovala poměrně velké množství tréninkových jízd a vypadalo to dobře,“ potěšily jízdy na měkkém jarním sněhu trenéra Marka Jelínka.

Nyní ještě organizátoři řeší, jestli se závod pojede v bezpečnější variantě – tedy ve čtyřech, nebo v divácky atraktivnější variantě o šesti snowboardistech.

„Mělo by se jet v šesti. Začíná se to ale trochu řešit, protože některé pasáže jsou tam docela úzké,“ doplňuje Eva Samková, která dnes po půl druhé odpoledne vstoupí do kvalifikace na finálový závod Světového poháru.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme