Energie dál buduje kádr pro příští sezonu. Nové smlouvy podepsali Závorka, Stloukal i Harkabus

24. březen 2017

Nové dvouleté kontrakty podepsali další tři hráči karlovarské Energie. Jedná se o brankáře Tomáše Závorku a útočníky Petra Stloukala a Tomáše Harkabuse. Jejich smlouvy platí do 30. dubna 2019.

„Podpis Tomáše Závorky byl pro nás velmi důležitý. Smlouvu jsme připravovali delší dobu, a jsme rádi, že Tomáš zůstává v Karlových Varech. Spolu s Davidem Honzíkem tvoří velmi kvalitní brankářskou dvojici, na kterou budeme spoléhat nejen v baráži, ale i v příští sezoně,“ říká sportovní manažer Jaromír Kverka.

„Petr Stloukal i Tomáš Harkabus prokázali během sezony značný progres a oba jsou hráči, kteří v příštích dvou sezonách určitě zabojují o místo v základním kádru, ve kterém budou hrát čím dál tím důležitější roli,“ dodal Kverka na adresu dvou útočníků.

Zraněný americký hokejista Patrick Mullane už nepomůže

Hokejisté Karlových Varů se v klíčové fázi sezony, kterou pro ně bude baráž o setrvání v extralize, musí obejít bez amerického útočníka Patricka Mullaneho. Na led ho ve zbývající části ročníku nepustí komplikovaná zlomenina ruky.

„Jeho zranění již trvá delší dobu, a doufali jsme, že se podaří lékařům vrátit hráče zpět do hry. Nicméně poslední verdikt klubového lékaře zní, že pro tuto sezonu to již není možné.,“ říká generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Šestadvacetiletý útočník tedy odlétá v pondělí zpět do USA.

Co se týká zdravotního stavu ostatních hráčů, je tým zdravotně v pořádku a kompletně připraven na vstup do bojů v baráži. Jedinou výjimkou je pouze menší zranění Sebastiana Gorčíka, které si způsobil ve Zlíně. Doufáme, že zhruba do týdne by měl být stoprocentně připraven,“ dodává Vaněk.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio