Samková je královnou kvalifikací. Nejlepší čas si vyjela také ve Švýcarsku

Další dominantní výkon v kvalifikaci. Snowboardcrossařka Eva Samková ve švýcarském Veysonnaz znovu ovládla jízdu na čas a v sobotu bude bojovat o svůj první křišťálový glóbus. O celkovém prvenství ve Světovém poháru se bude rozhodovat mezi ní a Italkou Michelou Moioliovou, která do hlavního závodu postoupila s třetím nejlepším časem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: FIS

Samková jako jediná ve švýcarském středisku dostala svůj kvalifikační čas pod jednu minutu. Druhou Francouzsku Bankesovou předčila o téměř dvě sekundy. Sedmkrát z osmi pokusů v aktuální sezoně kralovala česká reprezentantka jízdám na čas.

Přesto svůj výkon nehodnotila jako optimální a našla na něm několik nedostatků. „Vcelku jízda nebyla špatná, ale byly tam místa, která jsem pokazila,“ řekla třiadvacetiletá rodačka z Vrchlabí. Dodala ale, že o těchto chybách ví a není tak obtížné je odstranit.

Uvedla také, že trať ve Veysonnazu je hodně rychlá. „Po startu je docela rychlý sešup, pak ještě jeden do klopénky. Rovinka je až ke konci,“ popisuje královna kvalifikací aktuální sezony. Za sebou kromě Bankesové nechala také třetí Michelu Moioliovou.

Právě Italka je jedinou ženou, která by celkové prvenství Samkové mohla ohrozit. V pořadí Světového poháru je také třetí a na českou závodnici ztrácí 480 bodů. Vítěz sobotního zápolení navíc získává tisíc bodů. Největší sokyně Samkové Australanka Belle Brockhoffová vinou zranění kolene ve Švýcarsku nestartuje.

Vyřazovací jízdy se pojedou v šesti závodnicích naráz a díky nejlepšímu času v kvalifikaci si Samková bude moci vybírat dráhu, ze které bude startovat.

Kateřina Louthanová byla jednou ze tří snowboardistek, které nepostoupily. Mezi muži se z 39. místa dostal do vyřazovacích jízd Jan Kubičík. Marek Pernička při premiérovém startu ve Světovém poháru obsadil v kvalifikaci 64. místo.

Jakub Marek, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme