Syrští fotbalisté uspěli v 'zápase roku' a dál sní o postupu na světový šampionát

Naděje syrské fotbalové reprezentace v asijské části kvalifikace na postup na mistrovství světa v roce 2018 v Rusku stále žije. Po čtvrteční výhře 1:0 nad Uzbekistánem si Syřané připsali tři důležité body, díky kterým se přiblížili postupovým příčkám. Vítězství si přitom zajistili až proměněnou penaltou v samém závěru utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Umělá tráva, fotbal hráč kopačky

Umělá tráva, fotbal hráč kopačky | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

Nebyl to obyčejný gól. Po faulu na Al Khatiba se v 91. minutě postavil k pokutovému kopu Omar Khribin a předvedl velice odvážný kousek, který není v tak napjaté situaci na fotbalových stadionech příliš k vidění.

Třiadvacetiletý záložník si vzal příklad z legendárního kopu Antonína Panenky a dloubákem doprostřed brány zajistil svému týmu vítězství.

Pro Sýrii to byla teprve druhá branka v probíhající kvalifikaci a posunula se díky ní na čtvrtou pozici ve skupině. V tabulce ztrácí pouze bod na třetí Uzbekistán, jenž drží pozici zaručující nepřímý postup na mistrovství světa.

Fotbal proti válce. Syrští hráči sní o bezpečí, kariéře i mistrovství světa

Číst článek

Proti Uzbekistánu hráli Syřané na stadionu v Malajsii, tedy více než 7 tisíc kilometrů od domova. Všechny domácí zápasy totiž musí hrát ve „vyhnanství“, protože v jejich zemi probíhají už sedmým rokem válečné boje.

Syrský tým má zvýšenou motivaci postoupit na mistrovství světa. Drží se ho symbol jednoty a odhodlání bojovat za svou vlast. Emoce potrhl na tiskové konferenci syrský trenér Ayman Hakeem, který se v slzách vyjádřil, že vítězství daruje Syřanům.

Formu může jeho tým potvrdit už 28. března, kdy ho čeká Jižní Korea.

Štěpán Andr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme