Archeologové našli v pražských Letňanech ocasní část pumy z druhé světové války

Archeologové našli při průzkumu na stavbě v pražských Letňanech předmět, který připomíná leteckou pumu z druhé světové války. Na místě jsou hasiči a policejní pyrotechnik.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Munice ráže 150 milimetrů

Munice ráže 150 milimetrů | Foto: Archeologický ústav AVČR

Policisté vyjeli na staveniště mezi ulicemi Škarvadová a Kadečkové v pátek krátce po půl třetí odpoledne. Podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové šlo o munici pravděpodobně z druhé světové války.

„Nebylo tedy zapotřebí nějaké evakuace. Policisté okolí uzavřeli,“ informovala Zpravodajský web Českého rozhlasu Zoulová.

„Pyrotechnik právě dojel na místo a provádí ohledání. Zatím není jasný způsob likvidace ani o jakou munici se přesně jedná,“ řekla mluvčí Policejního prezidia Eva Kropáčová ve čtyři hodiny.

Na místě byli kromě policistů a pyrotechnika také hasiči. „Spolupracujeme s policejním pyrotechnikem, který vytyčil bezpečnostní perimetr v okruhu pěti set metrů,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kavka.

„Nalezený předmět připomínal svým vzezřením munici. Policejní pyrotechnik po příjezdu na místo předmět zajistil a konstatoval, že se jedná o stabilizační část letecké pumy,“ dodala Zoulová.

Všechna bezpečnostní opatření na místě nálezu policie ukončila krátce po půl páté, informovala Zoulové.

Barbora Maxová, Petr Jadrný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme