Bude to maso, trať je nebezpečná. Samková bude útočit na křišťálový glóbus

Snowboardcrossařka Eva Samková dnes bude bojovat o další velký úspěch. Ve finálovém závodě Světového poháru ve Veysonnaz se pokusí udržet vedení v seriálu, aby mohla poprvé v životě dostat křišťálový glóbus. O prestižní cenu jí ale ještě chce připravit loňská vítězka dlouhodobé soutěže - Italka Moioliová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Eva Samková sice ovládla suverénně páteční kvalifikaci, ale vyřazovací boje se dnes pojedou v šesti závodnících a na rychlé trati bude nejspíš docházet ke kontaktům a také k pádům.

„Debatovalo se, že by se jelo jen ve čtyřech, protože část po rovince je hrozně úzká. Jsou tam boule a je to taková divočina. Pořadatelé to asi takhle chtějí, občas to není jen o nás,“ naráží olympijská šampionka na to, že kolize zatraktivňují snowboardcross pro diváky a organizátoři o tom moc dobře vědí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rychle ujet a nenechat se rozhodit, takový je plán Evy Samková pro finále SP

„Bude to maso, trať je hrozně úzká. Je tam část, kde holky projíždí náročnou pasáží a když pojedou tělo na tělo, bude to dost nebezpečné. Bylo by třeba, aby jim Evka v první části trati ujela a pak jela v klidu svou dráhu,“ přibližuje strategii pro vyřazovací jízdy trenér Marek Jelínek.

O křišťálový globus může Češku připravit jediná závodnice. Obhájkyně loňského celkového prvenství Michela Moioliová z Itálie, která má aktuálně ztrátu 480 bodů. Za vítězství je ve snowboardcrossu tisíc bodů.

Obe dívky, které bojují o křišťálový glóbus, jsou na opačných koncích pavouka, takže se můžou utkat až ve finále. V lepší výchozí pozici je ale Samková, které stačí skončit do třetího místa.

Na to se ale v tak rychlém - kontaktním sportu spoléhat nedá. „Nemůžu taktizovat, musím jet naplno nejlíp jak umím. Ale budu se snažit jet od začátku první, chci mít klid na technické části,“ doplňuje Eva Samková před finálovým závodem Světového poháru na jihozápadě Švýcarska.

Jakub Marek, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme