Hamilton úspěšně zahájil novou sezonu, vyhrál kvalifikaci v Melbourne

Lewis Hamilton z týmu Mercedes zahájil novou sezonu formule 1 ovládnutím kvalifikace Velké ceny Austrálie v Melbourne. O tři desetiny porazil Sebastiana Vettela z Ferrari. Třetí skončil jeho nový týmový kolega Valtteri Bottas. Brit svým časem zajel v Albert Parku nový kvalifikační rekord dráhy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton | Zdroj: Reuters

Lewis Hamilton zajel nejrychlejší čas ve všech třech částech kvalifikace v Albert Parku. V úvodním ostrém měření nových monopostů nakonec dominoval časem 1 minuta, 22 sekund a 188 tisícin. Zajel tak nový kvalifikační rekord tratě.

Závodní rekord už 13 let drží Michael Schumacher, je téměř o dvě sekundy pomalejší, Brit tak potvrdil, že nové formule výrazně zrychlily. Zároveň získal 62. pole position v kariéře, čtvrtou v Austrálii v řadě a šestou celkově.

O druhé místo na startovním roštu se strhl boj. Útočil na něj Hamiltonův nový stájový kolega Valtteri Bottas, jenže na něj v obou případech dokázal zareagoval Sebastian Vettel s Ferrari. Němec první řadu získal o 25 tisícin sekundy.

Druhá řada bude kompletně finská. Valtteriho Bottase v něm doplní další Ferrari Kimiho Räikkönena.

Do třetí řady se postaví mladík Max Verstappen s monopostem Red Bullu. Jeho kolega a domácí naděje Daniel Ricciardo třetí část kvalifikace nedobrovolně přerušil. Po rychle projeté zatáčce se dostal mimo trať a rozbil svůj vůz o bariéru z pneumatik. Do závodu odstartuje z 10. místa.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme