Bývalý fotbalista Šmicer se chystal na exhibici legend v královském golfovém klubu

Úspěšná parta FC Liverpool z období na přelomu století, do které patří taky dva čeští fotbalisti, se v sobotu po delší době sešla na trávníku. Bylo to doma na vyprodaném stadionu Anfield Road, kde nastoupila v charitativní exhibici proti legendám Realu Madrid včetně Luise Figa nebo Roberta Carlose. A protože už jim nejde o body ani trofeje, mohli se někteří hráči v rámci přípravy na zápas unavit u jiného sportu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Šmicer

Vladimír Šmicer | Foto: Adam Kebrt

Královský golfový klub Hoylake to je zelená oáza, ve které teď aktivně s míčkem a holí relaxují i dvě velká jména českého fotbalu – Patrik Berger a Vladimír Šmicer.

„Teď byla v Čechách zima, tak jsem golf moc nehrál, ale hrál jsem tady před půl rokem, takže jsem to hřiště znal. Vyhrál jsem liverpoolské tričko podepsané současnými hráči, tak bude mít aspoň malý doma radost,“ říká Šmicer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bývalý fotbalista Vladimír Šmicer se připravoval na exhibici legend svého bývalého anglického klubu proti Realu Madrid na golfu

Jeden ze starších členů místního klubu nám pyšně ukazuje fotku z turnaje British Open, na který sem před třemi lety přišlo dvě stě tisíc lidí. Je to jeden z nejstarších a nejvýznamnějších světových greenů, kam si přišli zahrát bývalí fotbalisti Liverpoolu včetně Vladimíra Šmicra. A největší klub v Anglii.

Ono se řekne golf, ale Patrik Berger odcházel, držel se za záda a bůh ví, jak to s ním bude pro exhibici. „No trošku mě to překvapilo, po devíti jamkách, že by odešel z golfu, to se mi ještě nikdy nestalo. Ale opravdu ho to tedy asi musí bolet. Fyzioterapeut Liverpoolu za ním jel na hotel, takže věřím, že ho dají dohromady, aby nám pomohl na hřišti.

My sedíme teď v klubovně královské klubu, který má úžasnou historii. Přes sklo se díváme na hřiště a zatím už je jenom mořská hladina a v dáli irské pobřeží.

„Dneska jsme měli štěstí, že vítr nebyl takový, navíc máme sluníčko nějakých patnáct až šestnáct stupňů. Obrovské štěstí na počasí, protože tohle hřiště je hodně těžké, záludné. Jsou tady neuvěřitelně velké bankry fairwayové u greenů. Jsou tu podepsané balonky od hráčů, vlajky od vítězů, tak na vás dýchne ta historie a ne náhodou se tomuhle hřišti říká royal jako královské. Je to opravdu nádherné hřiště a jsem rád, že si tady můžu občas zahrát.“

Je to takový domácí stadion bývalých hráčů Liverpoolu. Kdo je nejlepším golfistou? „Garry McAllister nebo Jerzy Dudek mají hendikep kolem čtyř, pěti. Jeden čas byli i na třech. A Patrik je dobrý golfista, má kolem pěti to už je dobrý. Ono je těžké se sem dostat, většinou tady musíme hrát s nějakým členem, jinak se sem moc nedostanete, nebo za velkou částku 220 liber to opravdu není levná záležitost. Ale je to pro nás jednodušší se sem dostat, přeci jen ti lidé jsou rádi, takže když sem přeci jenom hráči Liverpoolu přijdou, tak to umožní si tady zahrát, ale stát se členem to nepomůže, ani že jste hráčem. Robie Fowler bydlí odsud asi deset minut a vím, že i on má problém, aby byl členem.“

Jan Kaliba, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme