Columbusu stačil k vítězství s Flyers jeden gól. Hanzal asistoval

Hokejistům Columbusu stačil k výhře s Philadelphií jediný gól, který inkasoval český brankář Michal Neuvirth ve druhé třetině po teči Alexandera Wennberga. Vancouver si vypracoval čtyřbrankové vedení v první třetině a Minnesota s Martinem Hanzalem v sestavě už dokázala jen snížit na 2:4.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Michal Neuvirth měl 21 zákroků

Brankář Michal Neuvirth měl 21 zákroků | Zdroj: Reuters

Columbus zvítězil díky trefě Švéda Wennberga, který se prosadil ve čtrnácté minutě druhé třetiny. Philadelphii se nepodařilo dobře rozehrát puk, k němuž se dostal Kyle Quincey a vystřelil z pravého kruhu a Wennberg střelu parádně tečoval přímo mezi betony českého brankáře Michala Neuvirtha.

Vancouver si zajistil vítězství už v první části, kdy si vypracoval čtyřbrankový náskok. Dvěma góly přispěl Reid Boucher. Poprvé se dokázal v přesilové hře zorientovat v závaru před brankou a doklekl puk k tyči. Druhou střelu vyslal Boucher od levého mantinelu a puk se odrazil od zadní části branky a vyletěl z ven.

Bo Horvat vyslal střelu, kterou brankář vyrazil, ale puk ihned dorazil Brock Boeser. Čtvrtou branku vstřelil hned po rozehrání Jack Skille. Minnesotě se podařilo snížit až těsně v závětu utkání, kdy se prosadil Ryan Suter a následně Eric Staal trefil puk, který se nešťastně odrazil po nahozený od mantinelu.

Výsledky NHL:
Minnesota - Vancouver 2:4 (0:0, 0:4, 2:0)
Branky: 58. Suter (Hanzal), 59. E. Staal - 21. a 26. Boucher, 32. Boeser, 34. Skille. Střely na branku: 27:21. Diváci: 19.184. Hvězdy zápasu: 1. Boeser, 2. Boucher, 3. Bachman (všichni Vancouver).

Columbus - Philadelphia 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 34. Wennberg. Michal Neuvirth odchytal za Philadelphii 58:53 minuty, z 21 střel inkasoval 1 gól a úspěšnost zákroků měl 95,2 procenta. Střely na branku: 21:36. Diváci: 19.052. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. Wennberg, 3. Quincey (všichni Columbus).

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme