Gerrard znovu zářil na Anfield Road, Šmicer do exhibice nastoupil i se zraněním

Češi Vladimír Šmicer a Patrik Berger poprvé po rekonstrukci zažili vyprodaný stadion Anfield Road. Legendy fotbalového Liverpoolu tam v exhibičním zápase porazily veterány Realu Madrid 4:3 a vydělaly tím statisíce liber na dobročinné účely.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přes zranění nastoupil i Vladimír Šmicer

Přes zranění nastoupil i Vladimír Šmicer | Zdroj: Reuters

„Na Anfieldu jsem hrál asi dvě tři exhibice, ale nikdy ne takhle velikou. Přišlo 50 tisíc lidí a přijel Real Madrid. Nechtěl jsem si to nechat ujít. Koleno mě bolí, ale stojí mi to za to jít tam na 10 minut a vidět stadion zase plný,“ říkal po charitativním zápase na Anfield Road Vladimír Šmicer.

Už před utkáním nebylo před stadionem Liverpoolu k hnutí. Zápasový program za dvě libry šel na dračku, vstupné bylo oproti zápasům Premier League nižší – přesto stálo 20 liber (v přepočtu přes 600 korun). I tak bylo vyprodáno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalovou exhibici v Liverpoolu navštívil také Jan Kaliba

Fanoušci dorazili třeba i z Jižní Koreje. Kamarádi Kim a Ho navštívili stadion svého oblíbeného klubu vůbec poprvé. Druhý jmenovaný si nezapomněl obléct dres Nora Riiseho, který v Liverpoolu hrál ve stejné době jako Patrik Berger či Vladimír Šmicer.

Slavná hymna klubu You'll Never Walk Alone – nikdy nepůjdeš sám – nesměla chybět. Fotbal ale nebyl to hlavní .

„Lidi tu hodně podporují charitativní akce a tenhle zápas vydělá hodně peněz, proto takový zájem. Samozřejmě je to vzácná šance vidět v akci své hrdiny z posledních let, kteří zmizeli ze scény,“ vysvětluje fanoušek John.

„Chodím sem na fotbal víc než půl století a tohle je pro mě krásný a bezstarostný den,“ usmívá se 70letý celoživotní fanoušek.

Patrik Berger nakonec nemohl nastoupit kvůli bolavým zádům, ani poraněné koleno pak nezabránilo krátkému vystoupení Vladimíra Šmicera.

Liverpoolské legendy porazily výběr Realu Madrid 4:3, když v 78. minutě vedly už 4:0. Nejlepším hráčem byl „překvapivě“ vyhlášen Steven Gerrard.

Jan Kaliba, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme