V pražských Vysočanech hořela výrobní hala, škoda se podle majitele vyšplhá na 5 milionů

V neděli ráno vypukl v pražských Vysočanech požár výrobní haly. Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči, kteří následně plameny dostali pod kontrolu. Incident se obešel bez zranění, majitel haly ale počítá s 5milionovou škodou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár výrobní haly

Požár výrobní haly | Foto: Hasičský záchranný sbor ČR

Čtyři profesionální a dvě dobrovolné jednotky v neděli zasahovaly v ulici U Elektry v pražských Vysočanech, ve výrobní hale tam vypukl požár. Jak informoval hasičský sbor, přijela na místo v 5:57 hodin jako první jednotka z Holešovic, u požáru zasahovaly také jednotky ze Satalic, Centrály a Petřin.

Profesionálním hasičům pomáhali i kolegové z dobrovolných sborů z Běchovic a Kbel. V hale se vyrábí tištěné spoje elektrosoučástek.
Hasiči nasadili na likvidaci požáru dva proudy v dýchací technice, na místě ale byla i výšková technika. Jeden útočný proud byl veden po střeše objektu.

V pražském Braníku hořel hotel. Hasiči evakuovali 24 lidí, dva muži se vážně zranili

Číst článek

V 06:20 hodin dostaly jednotky požár pod kontrolu, pak probíhalo jeho dohašování uvnitř haly a odvětrání prostoru pomocí přetlakové ventilace. Podle hasičů nebyl nikdo zraněn.

Během nedělního dopoledne proběhlo na místě požáru došetření případu za účasti hasičských a policejních vyšetřovatelů, u kterého byli přítomni také specialisté z Technického ústavu požární ochrany. Z jednoho ze strojů na výrobu tištěných spojů byly odebrány vzorky k dalšímu zkoumání. Specialisté tak musí prověřit, zda příčinu požáru způsobila technická závada. Majitel vyčíslil škodu na pět milionů korun.

dbr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme