Inspektoři kontrolovali v pražské Sapě dodržování EET. Na chybu narazili jen v deseti případech

Šedesát kontrolorů z finanční a celní správy prověřilo o víkendu obchody v pražské tržnici Sapa v Libuši. Zajímala je především elektronická evidence tržeb. Kontrola není letos zdaleka první a v plánu jsou další.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tržnice Sapa

Tržnice Sapa | Foto: Creative Commons Attribution-NoDerivs 2.0 Generic, Miguel Palhinha

„Provedli jsme kontrolní nákup, potom jsme se prokázali a potom subjektu sdělíme předmět kontroly,“ popsal kontrolu zástupce finanční správy Jiří Fojtík.

Finanční správě se podle Fojtíka podařilo zjistit okolo deseti chyb.

„Kontrolujeme jestli prodejci dávají účtenky, jestli mají zařízení, které je schopno fiskalizovat a jestli jsou údaje, které do zařízení naťukají, zaznamenány na serverech finanční správy," říká Fojtík.

Víc než polovina obchodníků není připravena na další fázi EET. Může za to neznalost i finanční správa

Číst článek

„Snažíme se zkontrolovat co největší množství stánků, včera společně finanční a celní správa odkontrolovaly 51 stánků, dneska jich máme minimálně dvacet. Kontrolní akce ale stále pokračuje,“ dodává.

Přesné výsledky kontroly i výšku pokut budou úředníci vědět později. Už teď je ale jasné, že nejčastějším prohřeškem bylo to, že prodejce nedal zákazníkovi účtenku, nebo že informace neodešla na finanční správu.

V případě pochybení může majitel stánku dostat až půlmilionovou pokutu.

Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme