Policie obvinila ze dvou vražd v Horusicích Maďara a Ukrajince. Hrozí jim výjimečný trest

Jihočeská policie obvinila dva muže z dvojnásobné vraždy v Horusicích na Táborsku. Podle kriminalistů vraždili předloni na podzim při loupežném přepadení rodinné firmy. Obvinění cizinci surově zmlátili dva muže, oba na následky zranění zemřeli, uvedli policejní představitelé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dům v Horusicích, kde došlo k přepadení

Dům v Horusicích, kde došlo k přepadení | Foto: Romana Lehmannová | Zdroj: Český rozhlas

Majitelé firmy při přepadení vydali útočníkům v hotovosti několik set tisíc korun. Policisté na tiskové konferenci připustili, že v souvislosti s tímto případem ještě obviní další lidi. Kriminalisté dva cizince, kteří pocházejí z Maďarska a Ukrajiny, zadrželi v minulých dnech v Jihomoravském kraji.

„Dvěma obviněním hrozí až výjimečný trest," uvedl vyšetřovatel Roman Hospodářský. Policie zadržela obviněné v pátek, kromě nich zajistila ještě dalších pět lidí, které následně propustila na svobodu.

Jeden ze čtyř zraněných při loupeži v Horusicích zemřel v nemocnici

Číst článek

Hospodářský uvedl, že kriminalisté začali pracovat na vyšetřování této sedmičlenné skupiny pět měsíců po útoku v Horusicích. „Vzhledem k tomu, že nyní je to rok a půl od té tragické události, dokážete si jistě představit, jakou mravenčí práci to představovalo," uvedl jihočeský policejní ředitel Luděk Procházka. Kriminalisté při objasňování případu vyslechli šest stovek osob. Na případu spolupracovali také policisté z Ukrajiny, Maďarska, Polska, Slovenska a Německa.

Obvinění už byli v minulosti trestáni. Podle Hospodářského se tak ale nestalo v České republice. Při přepadení napadli útočníci minimálně sedm lidí a vyhrožovali jim střelnou zbraní. „Poškození utrpěli tak závažná traumata, že jejich následky budou pravděpodobně přetrvávat do konce života," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Přepadení firmy na renovaci motorek

Skupina minimálně tří mužů přepadla rodinnou firmu v Horusicích 16. září 2015 večer.

Na místě zůstali čtyři zranění, tři z nich odvezli záchranáři do nemocnice ve velmi vážném stavu. Dva z nich zraněním podlehli. Střelné ani sečné zbraně podle mluvčí policie použity nebyly, šlo o fyzické napadení.

Přepadená firma HF moto, s. r. o., Martina Hadrávka se zabývá renovací veteránů a výrobou dílů do motorek značky Jawa a ČZ. Podle informací na internetu je o její služby velký zájem v Česku i v zahraničí, na objednané zboží jsou čekací lhůty.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme