Šafářová s Plíškovou si v Miami zahrají čtvrtfinále, postoupil také Berdych

Poměrně úspěšný den za sebou mají čeští tenisté v Miami. Karolína Plíšková se do čtvrtfinále dostala přes krajanku Strýcovou. Lucie Šafářová do stejné fáze turnaje prošla přes Slovenku Cibulkovou. Osmifinále si ve Spojených státech zahraje Tomáš Berdych, který vyřadil ve dvou setech Lucemburčana Müllera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych si v Miami zahraje osmifinále

Tenista Tomáš Berdych si v Miami zahraje osmifinále | Zdroj: Reuters

Český tenis měl v Miami předem jistou účast ve čtvrtfinále ženské dvouhry. Karolína Plíšková se totiž o kolo dříve potkala v turnajovém pavouku s Barborou Strýcovou. První jmenovaná, třetí tenistka světového žebříčku, zvítězila ve dvou setech 6:1 a 6:4.

O překvapení se postarala Lucie Šafářová, která mezi osmičku nejlepších pronikla přes čtvrtou hráčku světa, Slovenku Dominiku Cibulkovou. Česká tenistka urvala první set nejtěsnějším rozdílem v tiebreaku 7:6. Ve druhé sadě sebrala soupeřce hned třikrát podání a zvítězila přesvědčivě 6:1.

Mužská dvouhra je o kolo zpět, takže Tomáš Berdych proti lucemburskému tenistovi Gillesu Müllerovi bojoval o postup do osmifinále. Nejvýše nasazený český tenista vyhrál ve dvou setech 6:3 a 6:4. V dalším kole narazí buď na Francouze Mannarina nebo Chorvata Čoriće. Rozhodne jejich vzájemný souboj.

Karolínu Plíškovou čeká ve čtvrtfinále vítězka souboje mezi Chorvatkou Lučićovou a Mattekovou-Sandsovou ze Spojených států. Američanka mimochodem ve čtyřhře hrála po boku Lucie Šafářové, ale společně vypadly v osmifinále.

Šafářová si po turnajích v Tchaj-peji a Budapešti potřetí zahraje ve čtvrtfinále. Na svou soupeřku ještě čeká, stane se jí buď Španělka Muguruzaová nebo Dánka Wozniacká.

Tenis – osmifinále dvouhry žen v Miami (tvrdý povrch, dotace 7 699 423 dolarů):Ka. Plíšková (2-ČR) Strýcová (15-ČR) 6-1 6-4Šafářová (ČR) – Cibulková (4-SR) 7-6(5) 6-1

Tenis – 3. kolo dvouhry mužů v Miami (tvrdý povrch, dotace 7 375 695 dolarů):Berdych (10-ČR) – Müller (24-Luc.) 6-3 6-4

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme