VIDEO: Jsem trapná! Strýcovou ničila dominance její kamarádky Plíškové

Společně vybojovaly rozhodující bod loňského Fed Cupu, když se ale Barbora Strýcová a Karolína Plíšková utkaly na turnaji v Miami, šlo kamarádství na chvíli stranou. Světová dvacítka Strýcová snášela porážku od své úspěšnější kolegyně velice těžce, což odnesl hlavně její trenér.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková v osmifinálovém zápase od začátku dominovala. První set vyhrála za 20 minut 6:1. Když se trenér Tomáš Krupa pokusil o pauze mezi sety Barboře Strýcové poradit, aby zkusila hrát aktivněji, dočkal se emotivní odpovědi, že nemá jak.

„Já víc aktivně hrát neumím. Chápeš, že pak z toho dělám chyby. Já na to nemám, vlaju tady jak papír,“ oponovala Strýcová. „To je taková ostuda, jsem úplně trapná,“ reagovala světová dvacítka, když v prvním dějství uhrála pouze sedm míčků.

Na začátku druhého setu rychle ztratila podání, ale přesto se dokázala držet do stavu 2:2. Pak přišel rozhodující brejk Plíškové a přišla další porada s trenérem.

„Říkáš mi, že do toho mám jít, ale já to prostě neumím, rozumíš? Nevěřím tomu,“ namítala Krupovi, bývalému kouči Tomáše Berdycha. Po další rozmluvě se rychle sebrala z lavičky a šla dohrát zápas. Plíšková sice měla problémy zápas dohrát, přesto postoupila do čtvrtfinále výsledkem 6:1 a 6:4.

Barbora Strýcová je emotivním vystupováním na kurtu proslulá. Dříve vášnivě diskutovala s rozhodčími, trenéry i sama se sebou. Populární se stalo video, jak se 31letá tenistka během extraligového zápasu v Prostějově diví po trestu za „porušení řádu.“

Před sedmi lety zase přímo na kurtu na Štvanici vulgárně komentovala svůj výkon proti Maďarce Szavayové, aniž by si všimla, že jsou její slova slyšet v přímém televizním přenosu.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme