Představí se hráči NHL na olympiádě? IIHF je ochotna pokrýt náklady na jejich účast

Mezinárodní hokejová federace se rozhodla uhradit hráčům NHL cestovní náklady a pojištění ve snaze zajistit jejich start na olympijských hrách v Pchjongčchangu v příštím roce. Informovala o tom agentura Reuters. Mělo by jít o částku až 20 milionů dolarů (zhruba půl miliardy korun).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Pittsrburghu Sidney Crosby

Kapitán Pittsrburghu Sidney Crosby | Zdroj: Reuters

Ani tento krok nemusí k účasti nejlepších hokejistů planety na olympijském turnaji stačit, neboť majitelé klubů mají další požadavky, kterými chtějí kompenzovat případné přerušení zámořské soutěže během her.

Hráči z NHL startovali na olympijských hrách od roku 1998, kdy v Naganu senzačně zvítězil český tým. Při všech pěti olympiádách hradil náklady spojené s účastí hokejových hvězd, jež se v roce 2014 v Soči vyšplhaly ke 14 milionům dolarů, Mezinárodní olympijský výbor, který v této praxi odmítl pokračovat.

Útočník Detroitu Nosek vstřelil svůj první gól v NHL. Skórovali i Jágr a další dva Češi

Číst článek

Dosavadní jednání o účasti hokejistů z NHL v Pchjongčchangu nebyla úspěšná. Komisionář slavné ligy Gary Bettman před pár dny uvedl, že by se fanoušci měli smiřovat s tím, že hvězdy ze zámoří na hrách nebudou. Připomněl, že přerušovat sezonu zrovna v únoru je pro NHL velmi nevýhodné.

„Nehraje se baseball ani americký fotbal. Je to jen o NHL a basketbalové NBA. A my najednou zmizíme. Nebudeme mít čím naplnit vysílání NHL Network, sociální média ani web NHL.com. Proč jsme to už pětkrát v minulosti udělali? V té době se to zdálo jako dobrý nápad, ale neměli jsme z toho žádný užitek,“ řekl Bettman.

Šéf IIHF René Fasel se v minulém týdnu vyjádřil, že rozhodnutí by mělo padnout do konce dubna.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme