Brněnská Kometa porazila Hradec Králové 2:0 a získala první bod v semifinálové sérii

Hokejisté Komety Brno vyhráli úvodní duel semifinálové série v Hradci Králové v poměru 2:0 a připsali si první bod. Na branky chudé utkání rozhodl ve třetí třetině 18letý útočník Martin Nečas, čisté konto si připsal gólman Marek Čiliak. Další zápas boje o finále mezi Kometou a Mountfieldem je na programu ve čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Hradce Králové a Brna odstartovali semifinále extraligy

Hokejisté Hradce Králové a Brna odstartovali semifinále extraligy | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

První semifinálový duel mezi Brnem a Hradcem Králové nabídl od prvních minut poměrně opatrnou podívanou. V první třetině si žádný z týmů nedokázal vypracovat větší šanci, takže po dvacetiminutách platilo bezbrankové skóre.

Gól sice nepadl ani ve druhé dvacetiminutovce, ale oproti předchozí části hry si oba celky dokázaly vytvořit zajímavé příležitosti. I nadále však dominovali oba brankáři.

Čekání na přesnou trefu skončilo až ve 43. minutě, kdy brněnský útočník Alexandre Mallet našel zadovkou 18letého Martina Nečase a ten bruslí poslal Kometu do vedení.

V samotném závěru zápasu dostali Východočeši výhodu přesilové hry, ale během ní bránu soupeře vážněji neohrozili. To platilo i při následné power play, při které navíc hokejisté Brna přidali díky Marku Kvapilovi druhý gól a získali první bod v sérii.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 43. Nečas (Mallet, H. Zohorna), 60. M. Kvapil. Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 1:1, navíc V. Němec (Brno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6719. Stav série: 0:1.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme