Jako slepice. Francouzský umělec chce za tři týdny ve vitríně vysedět vejce

UVNITŘ VIDEO. Francouzský umělec, který dřív strávil tři týdny ve vycpaném medvědovi, přišel s novým nápadem. A znovu to není nic pro ty, kteří se bojí stísněných prostorů. Abraham Poincheval se totiž nechal na tři týdny zavřít do vitríny v jedné z pařížských galerií. To ale není vše, umělec chce navíc vysedět ptačí vejce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Umělec ve vitríně sedí nad snůškou vajec.

Umělec ve vitríně sedí nad snůškou vajec. | Foto: Reprofoto, Youtube .com

Francouzský umělec se už včera nechal zavřít do skleněné krychle o rozměrech zhruba dva krát dva metry v pařížském muzeu Palais de Tokyo. V prosklené kabince sedí na židli a pod ní je nádoba s desítkou vajec. Poincheval je zahřívá svým tělesným teplem, a také pomocí speciální deky, kterou má přes sebe přehozenou.

Celý pokus je vysílaný živě na Youtube. Poincheval se před chvilkou probudil, protáhl se a zase si sednul na židli. V živém vysílání je také vidět záznam vejcí.

"V podobných experimentech jde vždy o čas, jiný zážitek, a snahu žít odlišným způsobem na Zemi. V případě tohoto experimentu jde o to nabídnout návštěvníkům jiné rozměry a pohledy na život. Možná, že lidi a zvířata si jsou blíž, než si myslíme,“ popsala experiment kurátorka výstavy Adelaide Blancová.

Poincheval má v kabince stravu i vodu. Chce jíst hlavně jídla, která mu prý zvýší teplotu, jako například zázvor. Na záchod pak bude chodit do krabice, kterou má v prosklené vitríně. Za celý den bude mít celkově jen třicet minut, aby se občas postavil, protáhl a najedl se.

Umělec má za sebou už několik takto podivných experimentů, v minulosti se například nechal na několik dní zavřít do kamene. Před třemi lety taky strávil 13 dní ve vycpaném medvědovi.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme