Bílí Tygři před bojem o finále grilovali. Je to symbol, že se blíží velké zápasy, říká Lašák

Pro Liberec a Chomutov startuje semifinále play-off extraligy. Souboj dvou severočeských celků začne pod Ještědem v 17 hodin a 20 minut. Speciální přípravu na boj o finále nejvyšší domácí soutěže zvolili liberečtí Bílí Tygři. Po jednom z tréninků se sešli u grilování.

Je to cesta, jak kluky trošku naučit jíst zdravě a dát si něco lepšího než kolu a pizzu. Aleš Pařez, kondiční trenér

„Je to to nejlepší hovězí. Záleží, jestli to člověk má rád hodně ogrilované, nebo málo,“ nastínil, co se bude podávat, kondiční trenér libereckých Bílých Tygrů Aleš Pařez. Grilování má také výchovný charakter. „Je to cesta, jak kluky trošku naučit jíst zdravě a dát si něco lepšího než kolu a pizzu.“

Kurz grilování v Londýně

Aleš Pařez vozí do Liberce svůj vlastní gril. Z Nymburka. A jeho kuchařské umění, které pak prezentuje hráčům? „Byl jsem na kurzu Jamieho Olivera v Londýně. Jeho restaurace a jeho personál, učili nás tam, jak připravovat steaky,“ popisuje. Podle výrazu hokejistů zvládá jednu ze svých mnoha rolí opravdu dobře. Netrpělivě svou porci vyhlížel obránce Martin Ševc. „Jsem masovej, samozřejmě. Podle mě nemůže být nic lepšího než steaky. Gólmani ho musí jíst nejvíc, aby v bráně co nejvíc zabrali,“ neodpustil si poznámku na vedle stojícího brankáře Jána Lašáka Martin Ševc. Popichování k přípravě na play-off patří a slovenského gólmana nechalo v klidu.

Aleš Pařez s gólmanem Jánem Lašákem

Grilování patří k liberecké tradici před důležitými zápasy. Od loňského roku, kdy Bílí Tygři dokráčeli až k titulu českého šampiona. „Je to symbol toho, že se blíží velké zápasy a nám to připomíná dobré chvíle, kdy se nám zadařilo,“ vysvětluje Lašák. Tím se hráči naladí i na semifinálového soupeře. Severočeské semifinále mezi Tygry a Piráty začíná pod Ještědem v 17 hodin a 20 minut.

Liberečtí Bílí Tygři a jejich grilování
autor: ppe
Spustit audio