Na dálnici D1 je další omezení, silničáři modernizují úsek na Pelhřimovsku

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo v pátek večer opravu dalšího úseku dálnice D1. Řidiči musí mezi Hořicemi a Koberovicemi na Pelhřimovsku projíždět pouze jedním pruhem. Hotovo chtějí mít silničáři příští rok v listopadu. Oprava šestikilometrové části dálnice D1 na Vysočině vyjde na zhruba 850 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D1, Jihlava

Dálnice D1, Jihlava | Foto: Olga Štrejbarová

Za jediný měsíc začali silničáři pracovat na sedmi úsecích D1. Pět z nich je na Vysočině, včetně toho mezi Hořicemi a Koberovicemi. Řidiči tak musí počítat s výrazným omezením.

Stavební firmy zde budou provádět přípravné práce, které budou spočívat v instalaci svodidel a v instalaci vodorovného dopravního značení.

„Policisté budou na celý úsek dohlížet. Očekáváme komplikace v sobotu dopoledne a v neděli odpoledne,“ říká krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Zdržení mohou nabrat například také autobusy, jak před časem řekl Radiožurnálu Martin Felix ze Sdružení automobilových dopravců. „Co se týče autobusové dopravy, ta uzavřené úseky objíždí. Já bych byl rád, aby ty opravy byly koordinovány s kraji a nebyly uzavírky na objízdných trasách.“

Ministerstvo dopravy počítá s dokončením modernizace v roce 2020.

Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme