Volejbalistům Kladna pomohli k obratu proti Liberci i fanoušci. Publikum chválili i hosté

Obě semifinálové série extraligy volejbalistů jsou po dvou zápasech vyrovnané. České Budějovice zvítězily v hale Karlovarska 3:1 a Liberec vyhrál v Kladně 3:2. Právě středočeští volejbalisté prohráli v utkání s Libercem hned první dvě sady, zdánlivě ztracený zápas proti obhájci titulu ale nakonec ještě pořádně zdramatizovali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání čtvrtfinálové série Kladna s Odolenou Vodou

Utkání čtvrtfinálové série Kladna s Odolenou Vodou | Foto: Kladno. volejbal.cz

Fanoušci Kladna hnali na začátku tie-breaku svůj tým k druhému semifinálovému vítězství. Přitom ještě o několik desítek minut dříve to na případnou výhru Středočechů vůbec nevypadalo. Kladenským se nedařilo při podání ani na příjmu a Liberec tak získal první dva sety.

„Nedokázali jsme se srovnat na příjmu, protože s Libercem nejde hrát v setu, když dostaneme čtyři pět es. To je na nás prostě moc. Pak se to ale obrátilo a my začali tlačit Liberec,“ popsal kladenský univerzál Filip Křesťan.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisté Kladna otočili zápas proti Liberci a srovnali semifinálovou sérii na 1:1

Středočeši srovnali na 2:2 a hala bouřila. Že je velký obrat blízko, cítil v páté sadě i kladenský smečař Matti Hietanen.

„Samozřejmě, ale pátý set je vždycky loterie. Nikdy nevíte, co se stane. Tým, který prohrává o dva tři body, má k vítězství dál. V každém případě se hrál ale velmi dobrý volejbal. Oba týmy hrály lépe než v prvním zápase,“ myslí si Matti Hietanen.

Svůj podíl na zmrtvýchvstání domácího Kladna měli i fanoušci. Jejich skvělou podporu v obou zápasech chválil i liberecký smečař Tomáš Kriško. On sám přitom skandující diváky při zápase příliš nevnímá.

Liberec uštědřil Kladnu první porážku v play-off, radovaly se také České Budějovice

Číst článek

„Máma mi vždycky nedává, že jí neslyším, když na mě křičí. Tato atmosféra je ale velmi sportovní a musím za to Kladnu pogratulovat,“ říká Tomáš Kriško.

Za stavu 1:1 se teď série přesouvá do Liberce. Vyrovnané je po dvou zápasech také semifinále mezi Českými Budějovicemi a Karlovarskem. Třetí zápasy obou sérií se hrají v neděli od 18.00.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme