Liberec promrhal tříbrankové vedení, přesto proti Chomutovu slaví druhé vítězství

Málem ztratili tříbrankový náskok, nakonec ale přeci jen vyhráli. Hokejisté Liberce zvládli také druhý semifinálový zápas extraligy na domácím ledě proti chomutovským Pirátům. Loňského mistra zachránil ve třetí minutě prodloužení Dominik Lakatoš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Ján Lašák a útočník Dominik Lakatoš slaví druhé vítězství Liberce nad Chomutovem

Brankář Ján Lašák a útočník Dominik Lakatoš slaví druhé vítězství Liberce nad Chomutovem | Zdroj: ČTK

Liberecký útočník svým gólem celé utkání otevřel a také uzavřel. Druhá výhra Bílých Tygrů se ale zdaleka nerodila tak snadno jako první. V polovině utkání sice domácí vedli už o tři branky, ale Chomutov, který po páteční porážce učinil v sestavě dvě změny, se nepoložil. Ještě ve druhé třetině dokázal snížit a v poslední dvacetiminutovce dvěma góly za dvě a půl minuty zápas dokonce srovnal.

Hosty srážely na ledě obhájce mistrovského titulu fauly. Tedy jen v první třetině, kdy dovolili Liberci dokonce přesilovku pět na tři. Tygři ale využili až klasickou výhodu Lakatošem. V prostřední části se do problémů s častými vyloučeními dostali naopak domácí. Jenže svá oslabení zvládali perfektně.

Trenér hostů Vladimír Růžička starší před druhým duelem proházel útoky. Místo Rašky zařadil do sestavy Hlavu a obránce Mrázka nahradil Kudělka. Půl zápasu se Piráti sehrávali, ale ve 37. minutě je dostal do hry svým gólem Vondrka.

Kromě poslední minuty měli hosté ve třetí části navrch a svou optickou převahu málem dovedli k dokonalosti. Během dvou a půl minut totiž smazali dvoubrankové manko a v Liberci nakonec mohli i vyhrát. Místo toho ale došel duel do prodloužení, ve kterém už po necelých třech minutách rozhodl Dominik Lakatoš.

Série nyní bude pokračovat na ledě Pirátů, kde se bude hrát v úterý a středu. Oba duely startují v 17:20.

Semifinále hokejové extraligy – 2. zápas:

Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov 4:3 po prodl. (1:0, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 19. Lakatoš (Ordoš), 21. Radivojevič (Ordoš), 28. Svačina (Valský), 63. Lakatoš (P. Jelínek) – 37. Vondrka (Huml, Rutta), 49. Valach (Koblasa, V. Růžička ml.), 52. Kämpf (L. Chalupa, Rutta). Rozhodčí: Hribik, Hradil – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Liberec: Lašák – R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner, Pyrochta – Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, Radivojevič – Valský, Vantuch, Svačina – A. Dlouhý, J. Stránský, Bartovič. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Chomutov: J. Laco – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, Kudělka – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, V. Růžička ml., Sklenář – Račuk, Kämpf, Koblasa – Hlava, Lauko, Poletín. Trenéři: V. Růžička st, J. Šťastný a Martínek.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme