Neuvirth po zdravotním kolapsu nedochytal utkání proti Devils

Brankář Michal Neuvirth zkolaboval v sobotním utkání NHL mezi Philadelphií a New Jersey a zhruba minutu zůstal nehybně ležet. Český hokejista byl okamžitě v péči zdravotníků a ledovou plochu opustil viditelně otřesený na nosítkách, ale se zdviženým palcem na znamení, že bude v pořádku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Philadelphie Michal Neuvirth opustil led na nosítkách

Gólman Philadelphie Michal Neuvirth opustil led na nosítkách | Foto: Tom Mihalek | Zdroj: ČTK

V osmé minutě zápasu se před vhazováním ve středním pásmu Neuvirthovi z ničeho nic podlomily nohy a svalil se v brankovišti na záda. Zdálo se, že je v bezvědomí, ale během zásahu zdravotnického týmu otevřel oči a začal s jeho členy komunikovat a spolupracovat. Po zhruba desetiminutovém zákroku na ledě odvezli rodáka z Ústí nad Labem do nemocnice.

„Poslali jsme ho tam z preventivních důvodů, vše vypadá dobře,“ uvedl generální manažer Philadelphie Ron Hextall s tím, že k dalšímu utkání do New Yorku Neuvirth s týmem rozhodně nepoletí. „Necháme ho tady. Plán je takový, že chceme, aby ho v pondělí znovu prohlédli lékaři, abychom měli jistotu, že je v pořádku,“ dodal.

Posily pro MS: účast přislíbili Mrázek i trojka z Filadelfie. Šustr nejede, další hráči jsou v jednání

Číst článek

Několik hráčů Flyers v den utkání tvrdilo, že jim není nejlépe a Neuvirth byl mezi nimi. „Někdy vás nachlazení může unavit a dehydratovat. To mohla být příčina toho, že omdlel. Jsem hlavně rád, že je v pořádku. Když vidíte, že se něco takového přihodí některému z vašich spoluhráčů, vyděsí vás to,“ uvedl útočník Philadelphie Jordan Weal.

O zdravotním stavu Neuvirtha se trenéři i hráči dozvěděli již v první přestávce. „Nejlepší zprávu jsme dostali, ještě než ho odvezli z ledu. Viděli jsme, že se hýbe a že se všemi komunikuje,“ prohlásil trenér Dave Hakstol, který v zápase postrádal i druhého brankáře Stevea Masona. Ten pár hodin před zápasem Hextallovi oznámil, že onemocněl.

Proto klub narychlo povolal z farmy Anthonyho Stolarze, který nestihl ani rozbruslení a na střídačku usedl v první minutě zápasu. „Nikdy jsem nic takového nezažil. Byla to smršť emocí. Mám hlavně radost, že je Neuvy v pořádku a že jsme pro něho vybojovali vítězství,“ uvedl Stolarz.

Brankář Michal Neuvirth vyjádřil přání, že by chtěl pomoci krajanům v mistrovství světa ve Francii, pokud se jim nepodaří ve Philadelphii postoupit do play-off. Kolaps českého hráče v NHL není ojedinělý.

Před několika lety postihl srdeční kolaps i obránce Jiřího Fischera z Detroitu. Ve 13. minutě zápasu mezi Detroitem a Nashvillem potrápila jeho srdeční vada. Po převozu do nemocnice ale krátce na to už se svými spoluhráči vtipkoval.

ČTK, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme