Hertl po měsíci skóroval, zářil i Ondřej Palát

Tomáš Hertl po 16 zápasech ukončil své čekání na gól v NHL a v nedělním utkání dvěma trefami zařídil výhru hokejistů San Jose 3:1 na ledě Vancouveru. Český útočník byl vyhlášen první hvězdou večera, stejně jako Ondřej Palát, jenž gólem a dvěma asistencemi přispěl k vítězství Tampy Bay 6:3 nad Dallasem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl dvěma góly porazil Vancouver

Tomáš Hertl dvěma góly porazil Vancouver | Zdroj: ČTK

Hertl si připsal svůj devátý a desátý zásah v sezoně v rychlém sledu po sobě v polovině první třetiny. Nejprve na začátku dvanácté minuty vybojoval puk v útočném pásmu a po závaru před brankou se prosadil pohotovou dorážkou do odkryté klece, o 111 sekund později doklepl do branky zblokovanou střelu od modré čáry a zvýšil na 2:0.

Canucks dokázali snížit až v 57. minutě, teprve druhou výhru Sharks z posledních deseti zápasů pečetil těsně před koncem gólem do prázdné branky při power play Patrick Marleau.

Tampa prohrávala s Dallasem 1:2, pak ale čtyřmi góly skóre otočila a ve třech z nich měl prsty Palát. V poslední minutě druhé třetiny dokázal udržet puk v útočném pásmu a obránce Braydon Coburn vzápětí vyrovnal na 2:2.

Ve 46. minutě byl Palát součástí rychlé kombinace, na jejímž konci Brayden Point dostal domácí do vedení a v 54. minutě sám svým sedmnáctým gólem v sezoně zvýšil na 4:2, když zůstal zcela nekrytý před brankou v přesilové hře.

Palát bodoval pojedenácté z posledních třinácti zápasů, v nichž dohromady zaznamenal 17 bodů za 4 góly a 13 asistencí. A Tampu díky další výhře dělí od postupu do play off tři body, které ztrácí na Ottawu a Toronto. Oba celky však mají jedno utkání k dobru.

Čtyřbodový náskok před Tampou uhájil Boston, který už v odpoledním duelu zvítězil 3:2 v Chicagu. Bruins ale mají odehrán jeden zápas navíc.

Svůj devatenáctý gól v sezoně vstřelil Martin Hanzal, který otevřel skóre při výhře Minnesoty 5:2 nad Coloradem. Trefil se také Michael Frolík, porážce Calgary 3:4 s Anaheimem ale nezabránil.

NHL:
Chicago - Boston 2:3, Buffalo - NY Islanders 2:4, Pittsburgh - Carolina 3:2, St. Louis - Nashville 4:1, Minnesota - Colorado 5:2, Columbus - Washington 2:3, Vancouver - San Jose 1:3, NY Rangers - Philadelphia 4:3, Calgary - Anaheim 3:4, Tampa Bay - Dallas 6:3, zápas Los Angeles - Arizona 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme