Ludvík odmítl post volebního lídra ČSSD v Praze, nelíbí se mu kandidátka

Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík se nebude ucházet o post lídra pražské kandidátky ČSSD pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny. Informoval o tom server Seznam Zprávy. Ludvík serveru řekl, že odstoupil, protože se mu nepodařilo prosadit jeho podobu kandidátky. Dalšími uchazeči o post lídra jsou podle dřívějších informací pražský radní Petr Dolínek a náměstek ministra zahraničí Lukáš Kaucký. Lídra zvolí straníci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloslav Ludvík

Miloslav Ludvík | Foto: Filip Jandourek

"Protože neprošla kandidátka, kterou jsem postavil!" komentoval své rozhodnutí stroze Ludvík. Ministra rozčílilo, že na druhé místo kandidátní listiny neprošla jeho náměstkyně z ministerstva Lenka Teska Arnoštová, píše server. Teska Arnoštová je nakonec pouze v první pětce.

Sobotka v Jihomoravském kraji

O kandidátkách se rozhodovalo i v dalších regionech. Lídrem v Jihomoravském kraji by měl být premiér a předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka. Na druhém místě straníci chtějí předsedu poslaneckého klubu Romana Sklenáka, který nahradil Jeronýma Tejce po jeho nedávném rozhodnutí neobhajovat poslanecký mandát.

Tejc nebude znovu kandidovat a skončí v politice. Nesouhlasí s názory vedení ČSSD

Číst článek

O konečné platnosti kandidátky rozhodnou stranické volby 27. a 28. května, doplnil krajský tajemník Michal Škerle. Návrh listiny má 34 kandidátů. Na šestém místě je například bývalý primátor Brna Roman Onderka.

Seďa pro Zlínský kraj

Krajský výkonný výbor ČSSD ve Zlínském kraji jako lídra navrhl dlouholetého poslance Antonína Seďu. Šestapadesátiletý poslanec a zastupitel Uherského Hradiště Seďa je místopředsedou poslaneckého klubu sociální demokracie.

Pokud ho stranické primárky potvrdí, nenaplní se spekulace médií, že by ve Zlínském kraji mohla kandidovat známá jména ze sousedního Jihomoravského kraje, ministryně školství Kateřina Valachová a bývalý místopředseda strany a senátor Zdeněk Škromach.

Jihočeská ČSSD volí Mrvku

Jihočeská sociální demokracie pro změnu navrhuje jako svého lídra pro podzimní volby starostu Jindřichova Hradce Stanislava Mrvku. Jak řekl tajemník krajského výboru ČSSD Karel Vrkoč, pro Mrkvu se na zasedání vyslovilo všech 17 členů krajského výkonného výboru.

Předseda jihočeských sociálních demokratů a hejtman Jiří Zimola uzavírá kandidátní listinu kraje na posledním 22. místě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme