Budeme tolerovat alkohol i u dopravních pilotů? Pokud to neovlivní jejich výkon, řekl soud

4. duben 2017

Vrchní soud se zastal muže, který v práci nadýchal tři desetiny promile alkoholu a dostal okamžitou výpověď. Soudy ale daly za pravdu znaleckému posudku, podle kterého by to nemělo ovlivnit jeho výkon v práci.

V tuto chvíli rozsudek dává šanci napadnout výpověď nebo okamžité zrušení z důvodu míry alkoholu do 0,5 promile, myslí si odborník na pracovní právo David Borovec.

Nejvyšší soud se odklonil od hodnocení a posuzování dopadu alkoholu v případě řidičů. U nich trestá jakékoli množství, které je zjistitelné, v případě zaměstnanců to posuzuje tak, že nutně nemusí dojít k ovlivnění jejich výkonu.


Zákon říká, že by zaměstnanec neměl pod vlivem alkoholu vstupovat na pracoviště a vykonávat pod jeho vlivem práci.

Soud zasáhl i do pracovněprávního vztahu. Rozhodnutí zdůvodnil tím, že je potřeba se podívat i na to, o jakou činnost jde. „Těžko je každý jedinec schopen dopředu odhadnout, jaká ta míra alkoholu bude a je obtížné určit dopředu, jestli jsem pod vlivem alkoholu a pod jakou hadinou,“ vysvětluje Borovec.

Podle expertky na pracovní právo Nataši Randlové může vést názor soudu v důsledku ke schvalování alkoholu na pracovišti. Stejné stanovisko má i výzkumný ústav bezpečnosti. Vypitá sklenička podle něj může znamenat zásadní riziko pro lidi, stroje i výrobu. Proti názoru, že si Češi vyloží verdikt soudu jako výzvu k popíjení v práci, se naopak staví odbory.


Vrchní soud se zastal muže, který v práci nadýchal tři desetiny promile alkoholu. Alkohol v krvi zaměstnance vítkovických oceláren odhalila náhodná kontrola. Za hrubé porušení pracovní povinnosti dostal okamžitou výpověď.

Muž se proti tomu bránil u okresního, krajského i Nejvyššího soudu. A všechny se ho zastaly. Přispěl k tomu znalecký posudek, podle kterého je hladina do dvou desetin promile neprůkazná a hodnoty mezi 0,31 a 0,49 promile sice dokazují, že člověk pil, nemělo by to ale ovlivnit jeho výkon v práci. Jak ale píšou Lidové noviny, někteří zaměstnavatelé se bojí, že rozhodnutí soudu bude nebezpečný precedens.

Spustit audio